ОСТАННІ НОВИНИ

Український фермер потребує фінансової та інформаційної допомоги – Олег Баран

|

Сільське господарство є локомотивом української економіки, який наразі потребує серйозних фінансових вливань. За кілька років аграрний сектор має всі шанси стати потужним наповнювачем українського бюджету. Таку думку у рамках круглого столу «Кубок фермера: ідеї для розвитку» висловив член депутатської комісії з питань розвитку села та АПК, засновник ТзОВ «Барком» Олег Баран, повідомляє прес-служба депутата.

За словами експерта, українцям потрібно давати більше інформації про те, що сільське господарство в Україні  – це вигідно, за ним майбутнє.

Бракує інформування і для самих фермерів, – каже Олег Баран.  «Вітчизняний фермер потребує  як фінансової, так і інформаційної допомоги. Люди не знають про грантові, дотаційні проекти, які б допомогли у розвитку їхньої справи. Майданчик для такого спілкування між фермерами, владою та кінцевим продавцем – фактично відсутній», – говорить експерт.

Загладити інформаційну  прогалину, продовжує Олег Баран, допомогли б, як мінімум,  планові зустрічі та круглі столи.   По-перше на таких заходах фермер може безперешкодно отримати  всю інформацію, яка його цікавить. Натомість владні структури – дізнаються від найменших, до найбільших проблем фермерів, після чого можуть вибудувати шлях їх вирішення. «Якщо фермерам, щоб отримати кредити, потрібно зібрати стос паперів, то це питання  до місцевого банкіра. Він повинен звертатися у   головний офіс свого представництва, щоб спростити  цей процес. Має бути чітке бажання конкретних людей не ускладнювати  роботу, а навпаки – спрощувати. Це автоматично слугуватиме заохоченням для створення нових фермерських господарств», – каже Олег Баран.

Тим часом, за словами експерта, вітчизняним фермерам варто працювати над поліпшенням якості продукції  та продуктивності праці. «Потрібно думати над тим, щоб не тільки зерно відправляти на експорт, а й  трансформувати це зерно у  готову продукцію українського походження, яка б ішла на продаж у інші країни. Це дасть можливість місцевим виробникам розвиватися та  створювати нові робочі місця», – підсумував він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *