ОСТАННІ НОВИНИ

Американці покажуть, як правильно заготовляти кров

|

Сьогодні заступник голови Львівської облдержадміністрації Вадим Гураль провів зустріч із делегацією Американського міжнародного альянсу охорони здоров’я (АМАОЗ). Про це інформує прес-служба Львівської ОДА.

Експерти з США прибули для проведення детальної оцінки існуючих процесів та систем контролю якості крові у Львівському обласному центрі служби крові, а також надання практичних рекомендацій українським спеціалістам.

Під час зустрічі обговорено проект впровадження на теренах Львівщини системи  контролю за якістю заготівлі та належного  зберігання донорської крові. Зокрема, головний керівник програм АМАОЗ  Кейт Шектер зазначила, що в Україні для реалізації цього проекту було вибрано 7 пілотних областей, які за географією поширюються на всю територію країни.

«Стратегія  проекту полягає у створенні центрів зразкової практики у кожному з цих регіонів. Однак робота кожного з центрів буде зпаснована на сильних сторонах, які є вже зараз, на етапі оцінки, та розвиватиметься відповідно до стандартів АМАОЗ», – сказала К. Шектер.

Також проект передбачає ґрунтовну програму навчання як теоретичного, так  і практичного характеру, обмін досвідом між американськими та українськими експертами, навчальні поїздки, семінари тощо.

Окрім того, ініціатори проекту наголошують, що для успішної реалізації програми необхідно залучення громадськості та промоція ідеї добровільного донорства.

Американський міжнародний альянсом охорони здоров’я (АМАОЗ) розробив та виконує понад 150 різноманітних проектів у галузі охорони здоров’я в 23 країнах Євразії і в 10 країнах Африки з використанням ресурсів уряду США та інших донорів на суму понад 300 мільйонів доларів та ресурсів з приватного сектора приблизно на таку ж суму.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *