ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські журналісти провели акцію біля обласної міліції

|

Акція представників мас-медіа “Безпека журналістів: нагадуємо і застерігаємо” пройшла сьогодні біля головного управління МВС у Львівській області. Її організував осередок Незалежної медіа-профспілки України (НМПУ) у Львові.

Журналісти нагадали правоохоронцям, що сьогодні спливає 10-денний термін службового розслідування щодо міліціонерів, які не втручалися у побиття журналістів Ольги Сніцарчук та Влада Соделя у Києві 18 травня.

Приблизно 30 представників різних ЗМІ тримали в руках плакати та скандували гасла на кшталт: “Сьогодні журналіст, а завтра – ти!” “Геть Захарченка!”, “Журналісти – не мішень!” та інші.

Також активісти профспілки роздавали працівникам міліції пам`ятки про те, як мають діяти правоохоронці у випадку, коли до представників мас-медіа застосовують силу.

Начальнику обласної міліції скерували листа з вимогою провести роз’яснювальну роботу серед правоохоронців Львівщини щодо поводження з журналістами і повідомити про це мас-медіа впродовж двох тижнів.

Як повідомлялося, 18 травня у Києві молодики спортивної статури побили журналістів Ольгу Снціарчук та Влада Соделя, які знімали бійку між цими молодиками та представниками ВО “Свобода”. Працівники міліції, що були пристні на місці події, не вжили заходів для того, щоби зупинити нападників.

За кілька годин медіа встановили особи кількох нападників, зокрема, Вадима Тітушка. Міліція відкрила кримінальне провадження, в рамках якого було подання до суду на арешт Тітушка, однак його звільнили під заставу у понад 20 тисяч гривень.

Фото: Михайло Дашкович 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *