ОСТАННІ НОВИНИ

Якою буде погода влітку: житимемо в тропіках

|

Нинішнє літо видасться дуже спекотним, але з рясними дощами, шквалами і градом.  Народні синоптики розписують погоду з точністю до днів, а от фахівці від науки за точний прогноз на все літо не беруться, пишуть «Вести».

«Може бути +38-41 градус, але такі висновки робимо лише тому, що такі температури вже спостерігалися, – пояснює заступник голови Укргідрометцентру Анатолій Прокопенко. – Зазвичай у нас найспекотніші липень і перша половина серпня. А закінчиться літо в другій половині вересня, зі зниженням середньодобової температури нижче +15 градусів».

За словами Прокопенка, ще два тижні спеки не буде. Так, найближчими днями на заході очікують +7-12 градусів уночі і не вище +19 – вдень, на решті території вночі +10-16, вдень – +22-28 градусів. «Град, грози, зливи, шквали будуть приходити з атмосферними фронтами аж до середини серпня», – додає фахівець.

А ось народний синоптик Валерій Некрасов не припускає, а точно знає, що до +40 таки дійде. «Ми перебуваємо на піку сонячної активності, тому чекаємо дуже спекотного літа і злив, а у світі – цунамі і торнадо, які розбушувалися, – обіцяє Некрасов. – Червень буде не такий сухий, як травень, повітря стабільно буде прогріватися до +25-30 градусів. А липень очікується дуже спекотний, з градом, температура в другій половині дійде до +40 градусів. Максимум у серпні – +37 градусів, на всій території пройдуть зливи в районі 19 серпня, особливо сильні – у західних областях». Його колега Леонід Горбань чекає піку спеки з 1 по 20 серпня, щоправда, не вище +35 удень.

Як повідомляли «Коментарі», про те, що нинішнє літо буде спекотне з грозами та градом синоптики говорили ще в березні.

Також нагадаємо, за словами директора українського Гідрометцентру Миколи Кульбіди, з 29 травня в Україні встановиться переважно суха погода з досить високим температурним режимом – до 33 градусів.

«У західних областях температура підвищиться до 21-26 градусів, на півдні та сході до 30-33, на решті території 25-30 градусів тепла», – повідомив Кульбіда.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *