ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині закривають небезпечні атракціони та майданчики

|

Інспектори територіального управління Держгірпромнагляду у Львівській області перевіряють готовність суб`єктів господарювання, які експлуатують дитячі та спортивні майданчики. Зокрема, уже перевірено десять дитячих майданчиків, які розташовані на прибудинкових територіях. У трьох випадках роботу обладнання зупинено, інформує прес-служба територіального управління Держгірпромнагляду у Львівській області.

Інспектори виявили, що у Самбірській житлово-експлуатаційній конторі №1 та КП «Броди» не призначені відповідальні особи за безпечне утримання обладнання, не проведено випробування обладнання (гойдалки, каруселі, гірки).

Окрім того, тривають перевірки суб’єктів господарювання, які експлуатують атракціонну техніку.

У Дрогобичі за результатами перевірки заборонено експлуатацію до усунення виявлених порушень пересувних атракціонів чеського виробництва «Бобова дорога», «Дональди», «Мала ланцюгова карусель», «Велика ланцюгова карусель». На уповноважену особу накладено штраф у розмірі 340 грн.

У Червоноградському парку культури та відпочинку зупинено два атракціони підвищеної небезпеки («Велика ланцюгова карусель» та «Сюрприз»), на яких не проведено технічний огляд після міжсезонного зберігання та не проведене експертне обстеження. Оштрафовано завідуючого атракціонним господарством на суму 340 грн.

Також видано розпорядження на заборону експлуатації атракціонів «Батут пересувний на еластичних зв’язках» та «Автодром» приватного червоноградського підприємця В. Синичкіна. Причина – організація, що проводила монтаж атракціонів, не склала акт про допуск атракціону до експлуатації. Також не було не проведено електровимірювальні роботи відповідно до чинних вимог. Крім того, результати періодичних технічних оглядів атракціонів «Автодром» та «Батут…» після міжсезонного зберігання не оформлені актами, а результати не внесено до паспортів атракціонів. Власника притягнуто до адмінвідповідальності.

У Львові власнику пересувних атракціонів, які розташовані на проспекті Червоної Калини, 62 після проведеної перевірки видано припис на усунення виявлених порушень, експлуатація атракціонів не заборонялася.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *