ОСТАННІ НОВИНИ

У підвалі будинку загинув 15-річний школяр

|

За інформацією Сихівської районної адміністрації, 24 травня у підвалі будинку на вул. Максимовича, 9 у Львові загинув 15-річний школяр. Про це повідомляє прес-служба Львівської міськради.

Причина смерті – ураження електричним струмом. Будинок на вул. Максимовича, 4 перебуває на балансі БУ-4 КЕВ м. Львова.

«Житловий фонд КЕВ перебуває у жахливому стані. У кожному будинку є проблеми», – розповіли у Сихівській районній адміністрації

Нагадаємо, місто уже впродовж тривалого часу веде перемовини з Міністерством оборони щодо передачі будинків КЕВ м. Львова у комунальну власність.

Як розповідав раніше заступник міського голови з питань містобудування та інфраструктури Володимир Шевчук, для того, щоб прийняти житловий фонд від Міністерства оборони, місту потрібно 80 млн грн. на ремонт житлового фонду та інженерних мереж.

«Це за нашими підрахунками дворічної давності. Це має бути субвенція з Міноборони, вони мають ці роботи виконати чи доручити комусь виконати. І після того ми цей житловий фонд можемо прийняти до себе. Міноборони грошей не виділяє. Було питання про те, щоб Міноборони виділило нам земельні ділянки, які б ми могли реалізувати, а за виручені кошти зробити ремонти. Міноборони не погоджується. Ті ділянки, які вони нам погодили, такої ціни не мають. А додаткових не виділяють.

Для того, щоб мешканці менше скаржилися, ми хотіли взяти на обслуговування ці будинки. Щоб наші ЛКП обслуговували ці будинки, а мешканці платили за комунальні послуги ЛКП. Бо військові ЖЕКи практично бездіяльні.

Ми прийняли рішення і запропонували їм, мешканці підтримують, а керівництво Міністерства оборони не підтримує», – розповів Володимир Шевчук.

Нагадаємо, передачі на баланс міста підлягають 103 житлові будинки КЕВ м. Львова.

 

Джерело фото: vyklyk

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *