ОСТАННІ НОВИНИ

В Азарова ще думають, чи підвищувати акцизи на пальне

|

Кабінет Міністрів ще не обговорював питання підвищення акцизів на бензин та дизельне паливо на 50%. Про це повідомив міністр економічного розвитку і торгівлі України Ігор Прасолов на брифінгу в Кабінеті Міністрів в понеділок, передає кореспондент УНН

“Ми не обговорювали на Кабінеті Міністрів питання підвищення акцизу на бензин на 50%”, — сказав І.Прасолов.

Він нагадав, що акцизи на паливо є одним з джерел фінансування будівництва та ремонту доріг, які наразі мають плачевний стан.

“В Україні наразі є одна велика проблема, яку необхідно вирішувати — це незадовільний стан доріг. Весь час важливим є питання, за рахунок яких джерел ми можемо ці дороги ремонтувати”, — зауважив міністр.

Він поінформував, що на рівні віце-прем’єра Олександра Вілкула проводилися дискусії “по цьому напряму і рішення ще не прийняте”.

“Однак ми розуміємо, що якщо ми не знайдемо джерело фінансування, притому не обов’язково підвищення акцизу, є різні джерела фінансування, щонайменше п’ять, ми не зможемо вирішити проблему доріг”, — сказав І.Прасолов.

Нагадаємо, Прем`єр-міністр України Микола Азаров повідомив, що уряд не планує підвищувати акцизи на паливо.

Як повідомляв УНН, М.Азаров написав на своїй сторінці у Facebook, що держава за рік збирає 11,64 млрд грн акцизного збору з пального.

Нагадаємо, Мінінфраструктури наголосили, що розповсюджена у мас-медіа інформація що підвищення акцизного збору призведе до подорожчання пального на 6-7 грн., не відповідає дійсності. Дорожники пропонують запровадити поетапне, по мірі зростання економічного рівня, до 2018 року, збільшення ставок акцизного збору на нафтопродукти до розмірів, що дорівнюватимуть мінімальним європейським.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *