ОСТАННІ НОВИНИ

Відомство Богатирьової закупило непридатного медобладнання на 53 млн грн.

|

Генеральна прокуратура відкрила кримінальне провадження щодо закупівлі міністерством охорони здоров’я в 2011 році 85 непридатних для використання інкубаторів для транспортування немовлят на загальну суму в 53 млн грн. Про це йдеться у відповіді відомства на депутатське звернення заступника голови фракції «Батьківщина» Андрія Іванчука, повідомили в партії.

У 2010 році компанія VamedEngineering GmbH & CO KG поставила 85 транспортних інкубаторів для немовлят на загальну суму близько 53 млн грн.

«Упродовж червня-липня 2011 року проводилися клінічні випробування цього устаткування в Київському міському пологовому будинку №7. І хоча, як виявилося згодом, вся партія інкубаторів була непридатна для використання, а результати випробувань сфальшовані. На підставі підроблених документів Державна інспекція з контролю якості лікарських засобів МОЗ України у 2011 році зареєструвала вказані 85 інкубаторів та внесла їх до державного реєстру, таким чином спричинивши державі збитки на суму близько 53 мільйонів гривень», – йдеться в повідомленні.

Наразі ГПУ відкрила кримінальне провадження за вказаним фактом зловживання службовим становищем посадовцями МОЗу та Кабміну в ході здійснення держзакупівель медичного обладнання.

Як повідомлялось, Міністерство охорони здоров’я переплатило за нові карети швидкої допомоги Peugeot Boxer більш як третину виділених на них грошей. Усього на 216 нових медавтомобілів Peugeot Boxer, відповідно до інформації з офіційного Вісника державних закупівель, було виділено 140 млн грн. Гроші отримала приватна фірма ТОВ «КРАС».

Так, за кожну автівку МОЗ віддав ТОВ «КРАС» 649 тис. грн, натомість експерти оцінили машину з усім наявним у ній обладнанням у 465 тис. Тобто, на 185 тис. грн дешевше.

Згодом, у МОЗ заявили, за “швидкі” переплачували без участі глави відомства Раїси Богатирьової.

Нагадаємо, будівництво перинатальних центрів для немовлят в Україні здійснюється під патронатом президента Віктора Януковича і курується Державним агентством з інвестицій та управління національними проектами.

Тиждень.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *