ОСТАННІ НОВИНИ

Гавайці танцюватимуть у Львові з вогненним ножем

|

Щорічний Міжнародний фольклорний фестиваль «Етновир» знову збирає найекзотичніші колективи у Львові. У рамках фестивалю з 21 по 25 серпня відбуваються колоритні виступи колективів, вражаючі марш-паради учасників головними вулицями міста та презентація кухні народів світу. Про це повідомили організатори фестивалю.

Цього року відвідувачі фестивалю «Етновир» побачать справжні екзотичні виступи у виконанні колективу з Гаваїв «AhunaOhana».

«AhunaOhana» — це сім’я, яка подорожує по всьому світу з 1983 року, поширюючи енергію та дух Гаваїв через витончений народний танець хула і мелодійні гавайські пісні, швидкі танці Таїті під акомпанемент автентичних барабанів, екзотичні танці Нової Зеландії і захоплюючі та ритмічні танці Самоа, в тому числі небезпечний танець з вогненним ножем», – розповів Андрій Сидор, президент ГО «Етновир».

Танець з вогненним ножем, який називається NifoOti (смертельні ножі), — справжній полінезійський танець. У давнину полінезійці крутили мечі війни, щоб сигналізувати про перемогу в кінці бою. Ніж складається з леза близько чотирнадцяти дюймів завдовжки з гачком, прикріпленим до ручки близько 22 дюймів у довжину. Доданий до цього леза вогонь вимагає ще більше мужності та майстерності. Цей полум’яний меч закручений навколо тіла, ніг, ступнів та спини воїна, який високо підстрибує в повітря в такт швидким ритмічним ударам полінезійських барабанів. Це один з найбільш видовищних танців на Гаваях.

«AhunaOhana» також виконує пісні і танці індіанців, в тому числі захоплюючий і складний танець навахо з 22 обручами. Танцюрист, рухаючись і підходячи до велетенських індіанських барабанів, використовує двадцять два обручі для створення різних форм природи, таких, як квіти, рослини, метелики, змії, птахи і могутні орли, шляхом переплетення обручів між ногами, руками і тілом.

А також на VI Міжнародному фольклорному фестивалі «Етновир» виступлять колектив народного танцю «Bahot» (Туреччина), ансамбль «Zora» (Сербія), колектив «Nahui-Ollin» (Мексика), колектив «Братсво» (українська діаспора з Канади) та інші.

Міжнародний фольклорний фестиваль «Етновир» відбувається під егідою Міжнародної ради організацій фестивалів фольклору і традиційних мистецтв (CIOFF) при ЮНЕСКО та Міжнародної організації народної творчості  (IOV).

Фото: організатори фестивалю 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *