ОСТАННІ НОВИНИ

Сьогодні випускники шкіл пишуть переказ

|

Сьогодні учні 11-х класів проходитимуть державну підсумкову атестацію (ДПА) з української мови. Текст переказу буде оголошено о 9.00 годині через Інтернет, повідомляє Освіта.ua.

Державна підсумкова атестація з української мови є обов’язковою для учнів усіх загальноосвітніх навчальних закладів. Цього року варіант переказу буде обраний з 60 текстів, що запропоновані у Збірнику переказів для державної підсумкової атестації з української мови.
Тексти переказів збірника відповідають навчально-методичним вимогам до докладного переказу, що  дає змогу перевірити формування в учнів комунікативних умінь та орфографічних і пунктуаційних навичок.
На виконання завдання державної підсумкової атестації з української мови в 11 класі відводиться 90 хвилин, протягом яких учні мають докладно відтворити первинний текст запропонованого переказу з урахуванням його смислової і структурної цілісності (без додаткового творчого завдання).
Пряма трансляція оголошення завдання буде здійснюватися о 9.00 годині через мережу Інтернет. Після завершення оголошення номер тексту переказу, його назва та сторінка будуть розміщені на сайті Міністерства освіти і науки.
Результати державної підсумкової атестації виставляються у додатки до атестатів про повну загальну середню освіту та враховуються при визначенні середнього бала атестата.
Окрім переказу з української мови випускники шкіл упродовж наступного тижня складуть випускні іспити ще з двох навчальних предметів.
Вручення атестатів та святкування випускних вечорів у більшості регіонів відбудеться у суботу 1 червня.
Ті випускники українських шкіл, які вирішили стати студентами вищих навчальних закладів складатимуть тести зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО). Цього року тестування розпочнеться 3 червня. Результати ЗНО абітурієнти використовуватимуть під час вступної кампанії до вищих навчальних закладів України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *