ОСТАННІ НОВИНИ

Міська влада має думати про створення робочих місць, а не про нові побори для бізнесу – Гутник

|

Керівництво виконавчих органів міської ради Львова має думати насамперед  про створення нових робочих місць, адже крім заробітної платні це надходження до міського бюджету. Про це сьогодні на прес-конференції наголосив голова постійної депутатської комісії архітектури, містобудування та охорони історичного середовища Львівської міської ради Адріян Гутник.

«Щоби ви розуміли, місту треба дбати за створення нових робочих місць, бо саме податки з них і складають левову частку надходжень до міського бюджету, а плата за землю – тільки 1/10 від цих доходів», – наголосив він.

Депутат додав, що тиск на бізнес за допомогою підвищення плати за землю має цілком зворотній результат – втрату надходжень до бюджету, бо обтяжені такими платежами підприємці згортають бізнес та скорочують робочі місця. «У бюджеті міста є великі діри, але не можна нищити власний бізнес», переконаний А.Гутник.

Натомість голова Львівського обласного об’єднання організацій роботодавців Іван Ривак зазначив, що львівські підприємці попри зниження промислового виробництва виконують свою соціальну місію, тобто платять податки. «Але корову можна доїти, поки є молоко» – сказав він, натякаючи на те, що дії міської влади також призводять до того, що умови ведення бізнесу стають гіршими.

«Як ми хочемо, щоби інвестор прийшов до Львова, якщо в сусідніх містах плата за землю удвічі менша. В Ужгороді вона перевищує 50 гривень, а в Полтаві, наприклад – 679 за квадратний метр. То куди піде цей бізнесмен? Ясно, що до Ужгорода, бо це дешевше», – наголосив він. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *