ОСТАННІ НОВИНИ

Азаров і Захарченко хочуть ставити на журналістах мітки

|

Прем`єр-міністр Микола Азаров вважає, що необхідно розробити заходи для додаткового захисту журналістів під час масових заходів.

Про це він сказав під час зустрічі з журналістами, повідомляють “Українські новини“.

“На майбутнє необхідно максимально забезпечити захист журналістів під час проведення таких акцій протесту – або опозиції, або інших політичних сил”, – зазначив прем’єр.

“Для цього треба, щоб журналісти мали чіткі розпізнавальні знаки. Може, якісь бейджики або щось інше. Давайте разом продумаємо”, – сказав Азаров.

У свою чергу, міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко повідомив, що у МВС пройшло засідання експертної ради, на якому обговорювалося питання додаткового захисту журналістів.

“Ми також думали, що, можливо, куртки їм роздати такі, як в ДАІшників, тільки з написом “Преса”. Але ви ж знаєте, наші провокатори наступного разу роздадуть таких курток більше, ніж журналістів у нас у державі”, – сказав голова МВС.

За словами Захарченка, необхідно добре продумати це питання.

У свою чергу, Азаров підкреслив, що для влади головне, щоб під час акції ніхто не постраждав.

“Давайте подумаємо, як зробити так, щоб ці акції проходили спокійно”, – сказав Азаров.

При цьому він зазначив, що його здивувало, з якою жорстокістю поводилися люди під час подій 18 травня.

Як повідомляли «Коментарі», 18 травня Софіївській площі сталася бійка між «спортсменами» та прихильниками опозиції. Бійку спровокувала ситуація навколо БТР, який їздив з макетом морквини. При цьому «спортсмени» напали на журналістку Ольгу Сніцарчук і фотографа Влада Соделя.

Пізніше з´ясувалося, що найбільш активним нападником був Вадим Тітушко на прізвисько Румун, який займається в спортивному клубі «Будо» в Білій Церкві. Тітушко був затриманий правоохоронцями, йому було висунуто звинувачення в хуліганстві. Вчора суд відпустив Тітушка під заставу в 22 940 грн.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *