ОСТАННІ НОВИНИ

Віце-прем’єр розповів, що арену Євробаскет у Львові фінансує Коломойський

|

У Львові вже виділена земля під будівництво арени для проведення матчів Чемпіонату Європи з баскетболу 2015 року.

Про це журналістам заявив віце-прем`єр Олександр Вілкул, передає Інтерфакс-Україна

“У Львові буде побудована мультифункціональна арена, яка буде вміщати 6-8 тис. глядачів під час проведення змагань і близько 10 тис. у концертному режимі. Земля вже виділена міською радою. Є приватний інвестор – Ігор Коломойський, який вкладає кошти в будівництво даної арени”, – сказав він.

Вілкул відзначив, що за державний рахунок у Львові буде побудована тренувальна база для команд-учасниць Євробаскета-2015.

“По суті, це чотирьохзальна спортивна школа, у якій пізніше буде ДЮСШ європейського рівня”, – додав він.

Віце-прем`єр також розповів, що вже обране місце в Тисовці, де буде побудована база підготовки національних команд з ігрових видів спорту. У цей час завершується проектування, після чого почнеться етап будівництва бази.

Він відзначив, що всім містам, що ухвалюють Євробаскет-2015, буде виділятися додаткове фінансування на підготовку доріг і благоустрою.

“Ця робота почнеться цього року, найбільш ударним буде наступний рік і 2015-й рік”, – сказав віце-прем`єр.

Вілкул також заявив, що реконструкція київського Палацу спорту в рамках підготовки до чемпіонату “Євробаскет-2015” буде проходити поетапно, що дозволить проводити спортивні заходи навіть у період реконструкції.

Раніше в середу президент Віктор Янукович змінив склад Координаційного комітету з підготовки й проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з баскетболу в 2015 році й увів у нього Курченка як генерального приватного інвестора чемпіонату в Харкові.

Українська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *