ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати Львівщини вимагають перевірити законність видобутку вугілля на шахті «Надія»

|

На засіданні комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації Львівської обласної ради депутати заслухали інформацію директора департаменту економічного розвитку, інвестицій, торгівлі та промисловості Львівської обласної державної адміністрації Дениса Шмигаля про проект Порядку формування та використання коштів обласного цільового фонду охорони навколишнього природного середовища. Про це повідомляє прес-служба ЛОР.

Враховуючи численні зміни, які внесені до Порядку, а також те, що з цим проектом не ознайомлене Державне управління охорони навколишнього природного середовища у Львівській області, депутати підтримали пропозицію голови комісії Олексія Балицького щодо детального вивчення нового проекту і проведення порівняльного аналізу із попереднім Порядком та повернутися до розгляду цього питання на наступному засіданні.

Також депутати ознайомилися з інформацією першого заступника міністра енергетики та вугільної промисловості України Ігора Поповича стосовно рішення Львівської обласної ради № 676 від 19.02.2013 “Про звернення до Прем’єр-міністра України щодо правомірності видобування надр ДВАТ  “Шахта “Надія” під містом Соснівка Львівської області”. Беручи до уваги розбіжності між висновками міністерства та реальним станом, комісія вирішила звернутися до прокуратури у Львівській області, Головного управління ДСНС у Львівській області та керівництва Архбудконтролю з вимогою вжити належних заходів для забезпечення безпеки мешканців міста Соснівки. Комісія також підтримала пропозицію Миколи Кадикала про звернення від сесії обласної ради до Генеральної прокуратури України з проханням здійснити перевірку законності міністерських висновків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *