ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати проти дешевого піару мера на антиалкогольній компанії

|

На засіданні сесії Львівської міськради в черговий раз розглядалось питання про виключення 11 МАФів з Перспективної схеми малих архітектурних форм (тимчасових споруд). Після тривалої дискусії депутати вирішили перенести його розгляд на наступну сесію.

Доповідачем питання була директор департаменту економічної політики ЛМР Ірина Кулинич, яка в рамках антиалкогольної компанії міського голови, вболівала за закриття 11 МАФів. Як аргумент чиновниця вказувала, що в згаданих кіосках споюють дітей та що там неодноразово виявляли продаж пива після 22:00 год. Проте під час обговорення виявилось, що підлегла міського голови дещо лукавить. Так, відповідаючи на запитання, скільки випадків продажу алкоголю неповнолітнім у цих МАФах було зафіксовано, І.Кулинич повідомила, що жодного. Відтак, залишилось нез’ясованим, якими ж критеріями керується міська влада, пропонуючи припинити діяльність даних суб’єктів підприємницької діяльності.

Як зазначив голова громадської організації  «Я – львів’янин» Андрій Антонищак, уже впродовж кількох років з боку мера та чиновників проводиться кампанія на знищення МАФів.   

 «Даний проект ухвали неодноразово включався в порядок денний, але постійно знімався з розгляду, як такий, що суперечить чинному законодавству. Якщо говорити на простій мові, то нічого крім дешевого піару політичної сили «Самопоміч» та звинувачень депутатів мером міста у всіляких дурницях, цей проект ухвали не носить. Якщо контролюючі органи виявляють порушення в одному чи іншому МАФі, то відповідно накладаються штрафи й караються винні. З ініціативи громадської організації, щоб зменшити кількість випадків продажу алкоголю після 22-ї год чи продажу алкоголю дітям, як покарання було застосовано звільнення продавців-порушників, встановлено відеонагляд. Також мали б і правоохоронці більше уваги приділяти цій проблемі. Але ж подібні порушення відбуваються й у магазинах, а закрити хочуть ці кілька МАФів. На думку підприємців, відбувається банальне рейдерське захоплення, а Садовий займається лобізмом великих торгових мереж», – припускає А.Антонищак.

Своєю чергою депутати запропонували, щоб в підприємців-порушників, які, незважаючи на штрафні санкції, продовжують торгувати у нічний час алкоголем, забирали ліцензії.

Відтак міські обранці вирішили створити робочу групу, в яку крім представників депутатського корпусу й чиновників, мають увійти й активісти громадських організацій. Ця робоча група має представити свої напрацювання уже на наступному пленарному засіданні.

«Депутати міськради висловили свої побажання щодо розгляду даного питання та жорсткому покаранню винних у продажі алкоголю неповнолітнім особам згідно чинного законодавства. Тому це питання і було включено в порядок денний на чергову сесію та підлягало обговоренню та голосуванню. Та на превеликий жаль ініціатор та палкий борець з продажем алкоголю неповнолітнім Андрій Садовий навіть не з’явився у сесійному залі під час розгляду даного питання. Мабуть соромно було відповідати за свої облудливі звернення до громади міста, адже антиалкогольну кампанію потрібно починати з себе. У відеоролику, який транслювався на сесії ЛМР, чітко відображено, як і за скільки транслюється реклама алкоголю на телеканалах підконтрольних меру міста. У всіх бідах звинувачують тільки власників павільйонів, хоча фактів продажу  алкогольних напоїв та пива неповнолітнім та після 22.00, за словами п.І.Кулинич є понад 400. І це відбувається, як в павільйонах так і  в супермаркетах, і в дрібних крамницях. А всі звинувачення мера зводяться, на мій погляд, до відстоювання інтересів великого бізнесу, та знищення павільйонів. Після вчорашньої сесії ЛМР Андрій Садовий, як людина, якій громада висловила довіру керувати містом, і як чоловік, зобов’язаний вибачитись перед підприємцями – власниками малих архітектурних форм та депутатським корпусом за цю, м’якокажучи, недостовірну інформацію, яку він доносив щодо даного питання.

Хочу також донести позицію громадської організації «Я – львів’янин». Ми дотримуємось Законів України. Ми засуджуємо тих продавців та підприємців, які торгують алкоголем після 22.00 та продають міцні напої дітям. Ми за здорову націю. Свою програму щодо цього ми надіслали меру міста ще в 2009 році, однак   жодної реакції на це не відбулося. Дане питання залежить не від ініціатив мера та різних політичних сил, а від кожного з нас. Львів’яни не будьте байдужими! Побачили продаж алкоголю неповнолітнім особам чи після 22.00 – не проходьте повз, а подзвоніть нам за тел.. (032) 275-53-91. Досить дешевого піару! Тільки громадою ми наведемо лад в нашому місті!», – наголосив Андрій Антонищак.                 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *