ОСТАННІ НОВИНИ

Луценка просять звільнити достроково через хворобу печінки

|

Адвокати наполягають на достроковому звільненні екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка за станом здоров’я: медики вказують на наявність початкової стадії цирозу печінки та можливої ​​трансформації в рак, пишуть «Коментарі».

На засідання Апеляційного суду Чернігівської області зібралося багато журналістів, громадян, приїхали нардепи, старший син Луценка і брат Сергій.

«15 охоронців навколо клітки. Екс-міністр – заявник, а не обвинувачений у цій справі, і не розуміє, чому він у «клітці», хоча має судитися поряд з адвокатами. У Луценка немає відводу щодо складу суду і щодо прокурора. Немає заперечень і до присутності телекамер в залі суду», – повідомила на своїй сторінці у Facebook прес-секретар «Народної самооборони» Лариса Сарган.

«Головуючий – Сердюк та судді Козак і Воронцова. Луценко сказав, що йому вручали пам’ятку засудженого і знову підкреслив, що він заявник, а таку пам’ятку йому не вручили. Після розпорядження головуючого розпорядник знову вручив пам’ятку обвинуваченого, а не заявника», – зазначила прес-секретар НС.

Після цього Луценко зажадав порадитися з адвокатами, суддя дав 5 хвилин перерви для спілкування.

Адвокат Луценка Олександр Баганець заявив про вимогу скасувати незаконну постанову Менського райсуду і звільнити екс-голову МВС від покарання через хворобу.

Нагадаємо, 18 лютого Апеляційний суд Чернігівської області розглядає скаргу захисту на рішення судді Менського райсуду Олександра Савченка у відмові в клопотанні адвокатів екс-міністра внутрішніх справ щодо його звільнення від подальшого відбування покарання за станом здоров’я.

 Фото: PHL

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *