ОСТАННІ НОВИНИ

Москаль розказав про систему корупції в МВС

|

У силових органах створено систему, в якій збирають хабарі і діляться ними з самого низу до верху. Про це в інтерв`ю DT.UA заявив генерал-лейтенант міліції у відставці, народний депутат з фракції “Батьківщина” Геннадій Москаль.

Він зазначив, що між хабарництвом і корупцією величезна різниця, яку ніхто вперто “не хоче” помічати. “Візьмемо для прикладу представника найкорумпованішої системи – даішника. Якщо він взяв у водія неофіційні 100 гривень і пропив або витратив на іграшку для дитини, то це просто хабар. А якщо зі 100 гривень 10 залишив собі, а 90 віддав далі по ланцюжку – начальникові ДАІ УВС і так далі, аж до міністерства, – це корупція”, – підкреслив Москаль

“Так ось, такі “общаки”, які збирають з самого низу до верху, крім ДАІ, існують і в інших підрозділах МВС – службі по боротьбі з незаконним обігом наркотиків, по боротьбі з торгівлею людьми, економічною та організованою злочинністю, в дозвільній системі, яка видає дозволи на купівлю травматичної зброї кому завгодно під виглядом громадських організацій з охорони правопорядку та кордону”, – розповів він.

“І нехай нікого не вводять в оману так звані гучні затримання правоохоронців на хабарах. Беруть тільки тих, хто подумав, що при нинішній системі можна взяти і не поділитися. Того, хто задіяний у ланцюжку і віддає гроші “вгору”, ніколи не візьмуть, оскільки він здасть всю схему…” – підсумував Москаль.

Докладніше читайте в інтерв`ю Геннадія Москаля у свіжому номері “Дзеркала тижня. Україна.

Фото: офіційний сайт Геннадія Москаля 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *