ОСТАННІ НОВИНИ

ПР віддасть дострокові вибори на відкуп КС

|

Конституційний суд має розтлумачити, з якого моменту починається 30-денний відлік бездіяльності Верховної Ради.

Як передає кореспондент «Коментарів», про це сьогодні на брифінгу заявив лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

Парламентарій нагадав, що за законом, якщо в 30-денний термін Верховна Рада не може розпочати роботу, то у Президента з’являються підстави розпустити парламент і призначити дострокові вибори.

На думку Єфремова, скористатися цим правом чи ні – має вирішити сам Президент.

Лідер фракції «регіоналів» також нагадав, що існують різні точки зору «окремих юристів» на рахунок того, як обчислювати 30-денний термін – одні вважають, що термін обчислюється від початку роботи сесії парламенту, а інші вважають, що відлік обчислюється нс 4 лютого , незалежно від того, відкрилася сесія чи ні.

Крім того, Єфремов заявив, що депутати від опозиції, блокуючи трибуну, порушують закон і повинні бути за це покарані.

«Нехай наші опоненти не чекають, що ми підемо на них з кулаками», – заявив Єфремов, додавши, що Партія регіонів знайде цивілізований спосіб відновлення роботи парламенту і ті, хто порушував закон, «будуть покарані».

Нагадаємо, представники опозиції з 5 лютого блокують роботу Верховної Ради, домагаючись особистого голосування нардепами від Партії регіонів.

Раніше Єфремов заявляв, що, якщо протягом 30 днів Рада не зможе розпочати роботу, то в Україні відбудуться дострокові вибори. При цьому Партія регіонів наполягатиме, щоб ці вибори були повністю мажоритарними. 

Сьогодні відбулися чергові переговори щодо розблокування парламенту, які завершилися нічим. 

 

Фото: Наталя Ільїна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *