ОСТАННІ НОВИНИ

Львівський “УДАР” наполягає на звітах депутатів всіх рівнів рад

|

Депутати від «УДАРу», представляючи власні звіти громаді, пропонують винести на розгляд чергової сесії ради проект рішення «Про проведення перед виборцями звітів депутатів, постійних комісій, голови та заступників Львівської обласної ради VI скликання про свою діяльність у 2012 році, інформує прес-служба партії «УДАР».

 Вимога звітувати перед виборцями – це одна з основ місцевого самоврядування. Першими перед своїми виборцями за пророблену роботу у 2012 році звітують депутати фракції «УДАР» у Львівській обласній раді. В «УДАРі» переконані звітування депутатів – це вимога закону, якої повинні дотримуватись обранці всіх рівнів рад.

В законах «Про місцеве самоврядування», «Про статус депутатів місцевих рад» чітко виписано про обов’язок депутатів інформувати виборців про роботу місцевої ради та її органів, про виконання планів і програм економічного й соціального розвитку, інших питань роботи ради.

Також звітування – це ще й моральний обов’язок для кожного депутата, адже йдучи на вибори, кожен з нас обіцяв своїм виборцям виконати ті чи інші завдання. Отож зараз настав час дати відповідь: що вдалось зробити, а що – ні. Голова фракції «УДАРу» у Львівській обласній раді Оксана Юринець спільно з депутатом від НРУ зареєстрували проект рішення, відповідно до якого, усі депутати Львівської обласної ради звітуватимуть про свою діяльність у чітко визначені терміни.

Також, за інформацією Оксани Юринець, у проекті міститься вимога щодо переліку критеріїв оцінки діяльності депутатів, таких як кількість депутатських запитів, кількість ініційованих проектів рішень депутатом чи депутатською фракцією, кількість виступів на початку пленарного засідання, кількість виступів в обговоренні, робота в постійних та тимчасових комісіях.

В «УДАРі» переконані, що інформація про діяльність депутатів має бути  доступною кожному члену львівської громади. Маючи власний сайт та комунальну газету «Львівщина» така інформація мала б бути оприлюдненою в постійному режимі, в тому числі онлайн. Депутати Львівської обласної ради  від “УДАРу” Оксана Юринець, Іван Горон, Іван Щепанкевич, Андрій Кіт коротко ознайомили журналістів із основними тезами своїх звітів та пообіцяли найближчим часом розмістити їх на партійному сайті Львівської обласної організації “УДАРу” та обласної ради. Депутати від “УДАРу” закликали депутатів інших фракцій прозвітувати перед громадою. Депутат Львівської обласної ради Олесь Старовойт, який завітав на прес-конференцію, схвалив ініціативу фракції “УДАР” у Львівській обласній раді і також повідомив журналістів, що готовий до звітування перед своїми виборцями до чого закликав і всіх своїх колег-депутатів обласної ради.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *