ОСТАННІ НОВИНИ

Кошулинський вважає "блефом" заяву про проведення дострокових перевиборів у ВР

|

Заступник голови Верховної Ради Руслан Кошулинський впевнений, що заява про проведення дострокових перевиборів у парламент, висловлювана провладними фракціями, це “блеф”. Про це він заявив сьогодні, передає кореспондент РБК-Україна.

“Ви розумієте, що це блефування… Для того, щоб змінити формат виборчого законодавства, його треба переголосувати. Відповідно треба увійти до сесійної зали, але стаття 2 закону про регламент говорить, що пленарні засідання проводяться виключно в цьому приміщенні і тоді потрібен силовий варіант розблокування сесійного залу і тоді це вже виходить за рамки”, – сказав депутат.

Крім того, Кошулинський нагадав про заяви представників ЄС, серед яких одним з перших міститься пункт про удосконалення виборчого законодавства: “Таке законодавство, яке сьогодні є у відношенні виборів, не може сприйматися… Тому, це блефування, що ми мовляв зробимо повну “мажоритарку”, що вам мовляв буде страшно… ви це бачите”.

Кошулинський також наголосив, що сьогодні всередині самої Партії регіонів йде складний процес роботи з мажоритарними депутатами. “Тому ми спокійно ставимося до цих заяв, розуміємо, що це мильна бульбашка і більше нічого”, – додав депутат.

Відзначимо, як повідомило РБК-Україна джерело в Партії регіонів, перевибори у Верховну Раду відбудуться найближчим часом на повністю мажоритарній основі. За словами джерела, таке рішення прийнято на найвищому рівні.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *