ОСТАННІ НОВИНИ

Для будівництва арени до «Євробаскету-2015» обрали іншу земельну ділянку

|

Сьогодні відбувся виїзд міського голови Львова до пропонованої земельної  ділянки під будівництво арени до «Євробаскету-2015» на вул. Ряшівську-проектовану в Залізничному районі, яка перебуває у власності Львівської міської ради. Загальна площа ділянки – 61271 кв. м, площа ж самої арени мала б становити5,8 га. Про це повідомила прес-служба ЛМР.

Як розповів директор департаменту містобудування Андрій Павлів, інвестор за основу для будівництва хоче використати литовський проект.

«За приклад взято проект з міста Шауляй – «Шауляй арена», там відбувались фінальні матчі, він визнаний дуже вдалим проектом, бо арена багатофункціональна. Інвестор вирішив використати цей проект для Львова. Але для Львова буде, безперечно, розроблятись свій проект. Бо є різні ґрунти, які вимагають різних конструктивних елементів. Все залежить від геології. Ми подали геологічну довідку і цим займеться вже конструктор», – розповів Андрій Павлів.

За його словами, інвестору було запропоновано понад 8 ділянок для будівництва стадіону під «Євробаскет-2015», однак він зупинився на двох ділянках, бо передбачається рівнинне місце.

«Розглядалась територія навколо стадіону «Арена-Львів» та на вул Ряшівській. Інвестори надали перевагу ділянці на вул Ряшівській, ми направили усю інформацію, пов’язану з геологією, з технічними параметрами. Зараз розглядається це питання проектними організаціями та інвестором, і буде прийматись кінцеве рішення, де найкраще будівництво проводити», – зазначив А.Павлів.

«Ця ділянка – це5,8 га, вона знаходиться біля проектованої дороги Ряшівська-проектована, яка має з’єднати вул Наукову з вул Городоцькою. Вона безпосередньо дотична до території біля нового терміналу. Це важливий хордовий зв’язок для міста Львова. Тут у перспективі передбачається будівництво офісно-готельних комплексів, торгового центру. Тому було б дуже вдалим розташування стадіону саме тут», – додав директор департаменту містобудування ЛМР.

Водночас міський голова Львова Андрій Садовий зазначив, що ділянка на вул Липова Алея, 5, за яку проголосували депутати, вилучається з процесу. «В нас були дискусії щодо будівництва за адресою вул Липова Алея, 5. Була відповідна ухвала проголосована, але не визначено конкретно, де б це мало будуватись. Бо тільки детальний план території це може зробити. Було заплановано, що до проекту буде дотичний і баскетбольний клуб, і футбольний клуб. Зараз вирішили працювати з баскетбольним клубом. Ця ділянка з процесу вилучається, а як головну плануємо ділянку саме на вул. Ряшівській-проектованій. Ми сьогодні передали в уряд пропозицію, що саме ця ділянка на вул Ряшівській-проектованій пропонується», – зазначив мер Львова.

За словами А.Садового, остаточне рішення щодо новообраної ділянки ще очікується. «Наступні кроки – це оформлення документів на цю ділянку, укладення відповідних угод з інвестором і будівництво, бо інвестор буде це будувати за власні кошти. Якщо говорити про «Євробаскет-2015», то є така формула: є шість міст, де планується проводити Єврочемпіонат, – Львів, Донецьк, Харків, Київ, Дніпропетровськ, Одеса. Перевага Львова – ми вже маємо летовище. Час будівництва – 20 місяців», – сказав Андрій Садовий.

Він також зазначив, що відстань від центру міста до запропонованої ділянки -6,2 км, від аеропорту –1,4 км, від залізничного вокзалу – 4 км, від автовокзалу –4 км.

«Сесійне засідання заплановане на 28 лютого. Думаю, що до цього часу ми проведемо усі необхідні перемовини і будемо готувати ухвалу на 28 лютого», – додав А. Садовий.

Нагадаємо, у 2015 році Львів разом з п’ятьма іншими українськими містами прийматиме фінальну частину Чемпіонату Європи з баскетболу.

Фото: ЛМР 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *