ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати Львівщини вимагають заборонити рекламу Митного союзу

|

Депутати Львівської обласної та Львівської міської рад від Народного Руху України звернулись до правоохоронних органів, влади міста та області з вимогою заборонити політичну рекламу Митного Союзу, як таку, що носить антидержавницький характер. Про це повідомляє прес-служба Львівської крайової організації Народного Руху України.

У зверненні депутати вказують, що останнім часом українців та львів’ян зокрема, наполегливо намагаються переконати, що «вибір роблять саме вони». На вулицях міста Львова та Львівської області з’явилась реклама на біл-бордах щодо інтеграції у Митний союз. У вищезгаданій рекламі популяризується наднаціональне утворення – Митний Союз.

«Вважаємо, що дана реклама несе реальну загрозу обмеженню державного суверенітету, зазіхає на державний суверенітет України, спрямована на розпалювання міжрегіонального протистояння, не відповідає конституційним принципам участі в міжнародних економічних спільнотах і потребує внесення змін до чинної Конституції України.

На відміну від державної політики щодо забезпечення інтеграції України в європейський політичний, економічний, правовий простір з метою набуття членства в Європейському  Союзі, прописаної в Законі  України «Про засади внутрішньої і зовнішньої політики» та гарантованої Конституцією України, євразійська інтеграція нав’язується нам із зовні, інспірована спецслужбами іноземних держав та реалізовується агентами впливу всередині країни, що по суті носить антидержавний характер», – вказано у зверненні.

Окрім цього, у зверненні депутати наголошують, що дана реклама порушує норми Закону України «Про рекламу». Зокрема носить ознаки недобросовісної, не відповідає загальним вимогам до реклами, в тому числі імітує зображення державних символів інших держав, не відповідає конституційним принципам участі в міжнародних економічних спільнотах.

Як зазначив автор звернення, депутат Львівської обласної ради від Народного Руху України Святослав Шеремета, представники НРУ вимагатимуть демонтажу рекламних матеріалів з пропагандою Митного союзу. «Нарешті стало зрозуміло до чого схиляє нам нав’язлива реклама Медведчука, яка майже рік мозолить очі українцям. Виявляється, краще майбутнє та народний референдум, які пропагує кум Путіна, мають привести нас до Митного союзу. Вважаю таку неприховану антидержавну пропаганду порушенням законодавства України, у першу чергу Конституції. Депутати від Народного Руху України будуть вимагати від правоохоронних органів, влади міста та області аби ці біл-борди були демонтовані».

Сьогодні, 14 лютого депутати вручили це звернення представникам МВС, СБК та прокуратури Львівської області, а також – міському голові, голові Львівської ОДА та голові Львівської обласної ради.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *