ОСТАННІ НОВИНИ

Молодь Львівщини зустрілася із діаспорою Чехії та Німеччини

|

Представники громадської організації «Молодь ЗА Зміни» у Празі та Мюнхені зустрілися з українцями Чехії та Німеччини, – повідомила ГО «Молодь за зміни».

На першій зустрічі у Празі обговорювали місце української діаспори у житті Чехії та Німеччини, порушувались питання про важливість об’єднання українців за кордоном.

«У пошуках кращої долі за кордон виїжджає переважно молодь. У цих умовах вона не забуває свого коріння, але українці в Європі занадто розпорошені», – підкреслив Олександр Мартинець, представник української діаспори у Празі.

У ході зустрічі молоді люди підтвердили бажання перебувати у постійному контакті, ділитися досвідом та ініціювати спільні проекти.

Друга зустріч відбулася у Мюнхені з представниками просвітницької організації «Рідна школа» та головою Союзу українських студентів у Німеччині (СУСН) Катериною Проскурою. Окрім взаємних домовленостей про співпрацю, порушили питання стану освіти в Україні та обговорили провадження європейської системи освіти в українські навчальні заклади.

Також представники ГО «Молодь ЗА Зміни» відвідали місце, де 15 жовтня 1959 року агент КДБ Богдан Сташинський вбив Степана Бандеру, та поклали квіти на могилу провідника ОУН на мюнхенському кладовищі Вальдфрідгофі.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *