ОСТАННІ НОВИНИ

Тимошенко оштрафували за неповагу до суду

|

Екс-прем´єр-міністр оштрафована за неповагу до суду і неявку на судові засідання на 17 000 грн. Як передає кореспондент «Коментарів», таке рішення під час засідання Київського апеляційного суду ухвалила суддя Оксана Царевич. За словами судді, Тимошенко притягнута до адміністративної відповідальності за неявку до суду і явну неповагу до суду, що проявилося в тексті заяви екс-прем´єра, яку суд отримав факсом.

Згідно з рішенням Царевич, на Тимошенко накладено адміністративний штраф у розмірі 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – 17 000 грн.

Після оголошення вироку депутати від «Батьквіщіни» почали скандувати «Ганьба!» і вимагати припинити «цей заполітизований суд».

Судове засідання продовжилося, проте пізніше знову виник конфлікт через те, що Сергій Власенко нібито перепитав ПІБ підписантів одного з листів, який стосується ситуації з перебуванням Тимошенко в ув´язненні.

При цьому суддя вимагала, щоб захисник екс-прем´єра встав, на що один із присутніх нардепів зазначив, що «на такому суді вставати не потрібно».

Суддя вимагала видалити невідомого із залу, на що депутат відповів, що його звуть Михайло Чечетов, однак суддя, очевидно, не повірила і теж покинула приміщення на невизначений час.

Депутати і журналісти наразі знаходяться в залі, очікуючи завершення перерви.

Нагадаємо, 13 лютого Київський апеляційний суд проводить допит одного зі свідків у справі про вбивство Євгена Щербаня, в організації якого підозрюється Тимошенко. На допиті мала  бути присутньою і сама Тимошенко, однак вона відмовилася від участі, посилаючись на свою хворобу

Водночас сьогодні на брифінгу в Харкові захисник Тимошенко Сергій Сас заявив, що екс-прем´єр не писала жодних відмов від поїздки в Київ на засідання суду.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *