ОСТАННІ НОВИНИ

До порятунку історичних пам’яток Львівщини залучатимуть бізнес

|

Сьогодні, 13 лютого, на нараді голови облдержадміністрації Михайла Костюка з представниками музейної справи Львівщини обговорили важливі проблеми та стан збереження історичних пам’яток, котрі  перебувають в аварійному стані. Про це повідомила прес-служба Львівської облдержадміністрації. 

Керівник області  розповів, що цього року з обласного бюджету розвитку на збереження історичних пам’яток, котрі  перебувають в аварійному стані, буде виділено близько 2 млн. грн. Окрім того, для тих пам’яток архітектури, що потребують термінового порятунку планують отримати кошти субвенції з державного бюджету. Також у 2013 році частина  коштів, які призначені на використання для об’єктів життєзабезпечення  повинна бути перепрофільована на збереження історичної спадщини. 

«Це наш скарб, який дасть поштовх для розвитку всіх інших галузей», – зауважив Михайло Костюк.

Окрім цього, голова облдержадміністрації наголосив  на необхідності залучення бізнесу до порятунку пам’яток архітектури, а саме на створенні групи порятунку таких об’єктів. На його думку великою проблемою Львівщини є втрачена активність у написанні проектів, співпраці з фондами та міжнародними інституціями.

«Нам слід залучати до обговорення реставраційних проектів громадськість. Люди, які компетентні в цьому питанні мають бути присутніми на громадських слуханнях. Тоді буде більше порядку і менше домислів», – роз’яснив керівник області.

Додамо, що цього року за кошти області реставруватимуть не тільки обласні пам’ятки, а й  пам’ятки самого міста.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *