ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відбудуться бої епохи середньовіччя

|

На Чемпіонат з історичного середньовічного бою до Львова з’їдуться найкращі бійці та команди з Києва, Харкова, Сум, Одеси, Дніпропетровська, Кіровограда, Хмельницького, Житомира та інших міст України. Кожна команда займається реконструкцією якогось конкретного періоду та регіону. Як зазначають організатори чемпіонату, це надає великої різноманітності обладункам і зброї, яку вони використовують. Про це інформує прес-служба Львівської міськради.

На чемпіонаті з історичного середньовічного бою у Львові можна буде побачити бійців різних військових культур та народів. Це буде дещо інший формат проведення, ніж на історичних середньовічних фестивалях.

Бійці змагатимуться у двох номінаціях. Перша відкриватиме чемпіонат – це номінація «тріатлон». У ній сходяться два бійці, які визначають, хто з них сильніший, застосовуючи чіткі (технічні) удари по противнику. У бою використовуються два види мечів: півтораручний та одноручний. У номінації 5х5 переможцем визначається ціла команда. До команди входять 8 осіб: 5 – основний склад, 3 – запасні. Завдання полягає у тому, щоб за допомогою дозволених прийомів і дій вибороти перемогу у супротивника. Перемагає та команда, яка змогла покласти команду противника на землю. Падіння бійця говорить про те, що він виведений з бою.

Організатори першого чемпіонату з історичного середньовічного бою розповідають, що у реконструкції боїв кожен клуб вибирає регіон і період реконструкції відповідно до своїх внутрішніх вподобань, хоча бувають і випадки, коли визначаються тільки щодо естетного вигляду чи функціональності комплексів обладунків. Тому обладунки європейського стилю більш популярні і досліджені, ніж руські чи монгольські.

«Ця різноманітність збагачує нас самих та мимоволі заохочує до вивчення культури інших народів і цивілізацій. Завдяки цьому розумієш свою культуру глибше. Часові періоди сягають від XIII до XVI століття, а регіони – від Західної Європи до Близької Азії. Це величезний культурний шар і завдяки цьому можна глибше пройнятись духом середньовіччя», – зазначає Ярема Іванців, організатор Чемпіонату.

Фото: організаторів турніру 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *