ОСТАННІ НОВИНИ

До Президента вишикувалася черга за ліками

|

Сьогодні біля Адміністрації Президента лікарі та громадські діячі провели акцію протесту з вимогою скасування закону про ліцензування іноземних ліків  

Як передає кореспондент «Коментарів», сотні українців, серед яких пацієнти з різними захворюваннями, встали у чергу в аптеку на вул. Шовковичній за ліками, таким чином символізуючи те, що люди скуповують ліки, які зникнуть з аптечних полиць і лікарень. Після чого учасники акції вирушили до Адміністрації Президента, щоб передати главі держави підписи з вимогою скасувати цей закон.

Учасники акції тримали в руках плакати «Якісні ліки вчасно!, «Скасуємо корупційний закон 5038», «5 млн. 620 тис. українців без ліків – такий бюджет Азарова», «Азаров не ний – ставай у чергу», тощо.

 Як повідомляли «Коментарі», з 1 березня 2013 року набуває чинності Закон про ліцензування імпортних ліків №5038-VI. МОЗ України пропонує відстрочити введення норми про ліцензування іноземних препаратів, щоб не виникло проблем з їх поставками.

Українські лікарі вважають, що закон про ліцензування іноземних ліків становить загрозу для життя смертельно хворих громадян. 

Прем´єр-міністр Микола Азаров доручив забезпечити наявність ліків в аптеках – як вітчизняних, так і імпортних. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *