ОСТАННІ НОВИНИ

Пакіж не отримує зарплатні на «Львівводоканалі»

|

В.о. директора «Львівводоканал» Степан Пакіж не отримує зарплатні на цьому підприємстві. Це з’ясувалося сьогодні під час дуже емоційного спілкування з частиною трудового колективу, яка проводила акцію протесту.

Коли понад сто людей зайшли до актової зали, де С.Пакіж проводив нараду з керівниками підрозділів «Львівводоканалу», одним із перших питань стало наболіле – низький рівень платні. А навздогін полетіло й питання про зарплатню керівника.

«Я вам скажу, я не отримую зарплатні на «Львівводоканалі» і головний бухгалтер може це підтвердити» – сказав С.Пакіж, але людей ця відповідь не задовольнила. Вони почали вигукувати: «Яка зарплата, така й робота!», «Скажіть, ви наш директор, чи не наш?!».

Йдеться про те, що С.Пакіж одночасно очолює комунальне підприємство «Львівтеплоенерго».

Під час непростої дискусії виявилося, що працівники отримують на руки 1200 гривень, тоді як «добрі чоботи коштують півтори тисячі». Один зі старших працівників у розпачі розказав, як його вдома шпетить дружина, бо він працює з ранку до вечора, а зарплатня маленька. «Я не альфонс, а мушу в жінки гроші просити. А вона мені каже, який же ти мужик?», – вигукнув він.

Також з’ясувалося, що з працівників «Львівводоканалу» зняли частину так званої прогресивки, що практично анулювало підвищення зарплатні на 17%.

«Якби ви зробили все так, як вимагає закон, то у нас платня була би удвічі вища», – наголосив один з активістів.

Відтак сторони дискусії домовилися продовжити її завтра для вироблення конкретних пунктів до колективного договору, який на підприємстві вже не можуть підписати майже рік.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *