ОСТАННІ НОВИНИ

Регіонам бракує "бійців" для силового протистояння у Раді -ЗМІ

|

Силової переваги регіоналів над опозицією, що мала місце минулого скликання, зараз вже немає: проти приблизно сотні бійців-регіоналів їхні опоненти можуть виставити десь 120 «багнетів». Про це свідчать підрахунки, які кореспондент Тиждень.ua провів спільно з кількома опозиційними нардепами.

Не менше роль відіграє і психологічний стан опозиціонерів. «Ми зараз відчуваємо моральну перевагу. І ми не боїмося. Минулого скликання нас «зламали» в кінці 2010 року (силове розблокування трибуни 16 грудня 2010 року, після чого декілька опозиціонерів  отримали тяжкі травми – Тиждень.ua). Зараз вони знову хочуть нас злякати, для цього досить буде серйозно покалічити одного-двох депутатів. З цією метою регіонали, сподіваючись, що ніхто не бачить, нещодавно так жорстоко били ногами за трибуною нашого депутата Олега Медуницю. Але у них нічого не вдалося», – розповів виданню один з досвідчених бійців-опозиціонерів.

За підрахунками, сил опозиції має вистачити і на розблокування трибуни, якщо її до початку наступного пленарного тижня зможуть захопити регіонали. Тому на показові нічні чергування  депутатів від УДАРу парламентські бійці з досвідом дивляться іронічно. «З точки зору піару – дуже грамотно вони діють, показують виборцям, як вони заради дотримання закону готові на будь-які жертви. Але з практичної точки зору, користі мало – кільканадцять регіоналів легко їх викинуть із зали, тим більше, що на чергування в УДАРі залишаються й жінки», – розповідають опозиціонери з «Батьківщини».

Нагадаємо,  народні депутати від опозиції від 5 лютого блокують роботу Верховної Ради, вимагаючи запровадження системи для персонального голосування.  

На 4-й день блокування трибуни, народний депутат від фракції Партії регіонів Володимир Олійник заявив, що  допускає фізичне розблокування роботи парламенту 19 лютого. Разом з тим лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов запевнив, що провладна більшість не розглядає силове розблокування Ради. “Ми розглядаємо сценарії, які б не смішили світ. Намагаємося їх реалізовувати”, – поясник Єфремов.

В опозиції застерегли провладну більшість від силового варіанту розблокування роботи парламенту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *