ОСТАННІ НОВИНИ

На сесії облради задумаються на грішми для виборів

|

Під час наступної сесії обласної ради 19 лютого депутати розглянуть питання про фінансове забезпечення проміжних виборів до Львівської обласної ради в 7 округах.  Це було вирішено сьогодні під час засідання президії облради.

Щоправда, під час обговорення цього питання розгорілася дискусія щодо доцільності проведення цих виборів.

Депутат Михайло Дзюдзь  висловив сумнів щодо того, чи варто обирати за понад 7 мільйонів гривень депутатів, якщо вони візьмуть участь в щонайбільше 14 сесійних засіданнях, тим паче, що обласна рада і так правомочна ухвалювати всі рішення зі своєї компетенції.

Депутат Пилип Пилипенко висловив сумнів в тому, чи проголосують депутати за виділення цих коштів, зважаючи на ті проблеми, які є в області.

Пролунали також пропозиції скоротити кошторис виборів, однак проти цього виступив голова бюджетної комісії Львівської облради Ярослав Качмарик. «Вибори треба фінансувати в повному обсязі або ж ніяк, бо досвід сусідніх областей показує, що недофінансування впливає на якість підготовки та проведення виборів» – сказав він.

Голова Львівської облради Петро Колодій наголосив, що не провівши вибори 27 січня, облрада не порушила жодного закону. Обласна рада не отримала вчасно документи, які дозволяли б ухвалювати рішення про фінансування виборів.

За його словами, вільний фінансовий ресурс з’явиться з перехідних залишків 16 лютого, відтак питання про фінансове забезпечення виборчого процесу.

Учора  Львівська обласна територіальна виборча комісія ухвалила рішення провести проміжні вибори до Львівської облради 7 квітня. Кошторис підготовки і проведення виборів – понад 7 мільйонів гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *