ОСТАННІ НОВИНИ

У центрі Львова молодь збиратиме кошти, аби врятувати життя юнака

|

БФ «Крила надії», друзі та батьки 20-річного Тараса Ломаги просять усіх небайдужих допомогти хлопцеві, якому поставили страшний діагноз: пухлина головного мозку (Блюменбахового скату). Хлопцеві потрібна термінова операція на відкритому мозку. Про це інформує прес-служба Львівської міської ради.

Операцію перенесли на 6 березня. Ціна життя – 11 тисяч євро. Відтак, друзі хлопця 9 лютого біля пам’ятника Тарасу Шевченку збиратимуть кошти в скриньки, аби допомогти.

Університет Дебрецена в Угорщині готовий прийняти Тараса Ломагу 6 березня. Вартість операції – 11 тис. євро – 110 тис. грн.

Першу операцію родина хлопця оплатила самотужки. Зараз взяти таку велику суму ніде. Крім цього, через тиждень після другої операції необхідно буде зробити ще одну, вже вартістю 9 тисяч євро. Відтак, на курс лікування необхідно 20 тисяч євро.

З допомогою Фонду «Крила Надії» вже зібрано 13511 грн., окрім цього на рахунку Тараса у «Приватбанку» зібрано 7 тисяч, ще 5 тисяч матеріальної допомоги виділила Львівська міська рада (управління соціального захисту). Але цього мало.

«Ми розуміємо, що людям не зручно пересилати кошти банком, навіть якщо вони готові допомогти фінансово. Важлива кожна гривня в такій ситуації. Тому ми вирішили зібратися усі завтра із скриньками і просити допомогу в кожного, хто може її надати. Просимо, хто буде завтра в центрі підтримати хлопця. Ми із скриньками будемо стояти весь день. Коли є шанс на життя – його треба використовувати», – каже Василь, друг Тараса.

«Після першої операції пухлина знову росте і Тарасу потрібна ще одна операція. Знову на відкритому мозку, вартістю 11 тисяч євро, і, скоріш за все, цим лікування не завершиться. Лише після гістологічного дослідження лікарі зможуть сказати, що далі. Можливо, курс терапії або Гамма-ніж, однак це буде відомо лише після оперативного втручання. Ми дуже просимо всіх небайдужих людей допомогти Тарасу жити. Лікування можливе, Тарас сповнений оптимізму і рішучості, клініка готова прийняти його на операцію. Єдине питання – це гроші. 11 000 євро – 110 000 гривень – ціна молодого життя», – кажуть друзі Тараса.

Детальніше про Тараса Ломагу: krylanadiyi.org.ua/info/lomaga-taras, http://vk.com/event48848961

Для того, аби допомогти – варто переказати будь-яку суму на рахунок Тараса у «Приват банку» (це зробити можна і через термінал, і через інтернет): LOMAHA TARAS/ Рахунок 2620 36020 93420/МФО 305299/ЗКПО 3386306855.

Контактна особа: Світлана Крижанівська, тел.: 097-700-66-75.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *