ОСТАННІ НОВИНИ

До десятка сіл області кілька тижнів не їздять автобуси через погані дороги

|

На Львівщині з десяток сіл не мають належного сполучення із райцентрами, хоча розташовані уздовж дороги державного значення Червоноград – Радехів, йдеться у сюжеті ТСН. Рейсові автобуси вже кілька тижнів відмовляються їздити туди через суцільні ями.

У народі ж цю дорогу називають фронтовою. Місцеві жителі кажуть, що ями тут – як після бомбардування. Місцеві школярі дорогою до школи тренують ноги, адже зловити попутний транспорт трапляється рідко – водії намагаються обминати бездоріжжя. Один чоловік ризикнув – і на вибоїнах загубив колесо. “Ями – колеса відлітають, вже далі не можливо так їздити. Її вже не ремонтують роки три, тут ніхто нічого не робить. Тут так їдеш на узбіччі і думаєш, в рів знесе чи не знесе”, – нарікає мешканець села Поздимир Андрій Лещишин. Мешканець села Корчин, Олексій Мельничук, якому доводиться щодня бусом їхати на роботу також поділився враженнями від шляхів: “Повертаєш вправо – катакомби, повертаєш вліво – ті самі катакомби. Крок на кроці – аварійна ситуація. На першій передачі ще їхати можна, і то помаленьку”.

Місцеві жителі кажуть, що за нормами, капітально ремонтувати дорогу мають кожні 12 років. Але тут востаннє асфальтний каток їздив ще 86-го. Люди вже не раз протестували, перекриваючи дороги. Марно надсилали в усі можливі структури десятки скарг та фото. Ями лише позакладали щебенем, що звісно не вирішило проблеми. Сільські голови виправдовуються безгрошів`ям. Кажуть, що у районі просять з ремонтом почекати до весни.

Тим часом у прокуратурі знають, чому бракує коштів. Кажуть, торік на Львівщині вкрали понад два мільйони “дорожніх” гривень. За місяць цього року – ще п`ятсот тисяч. За вкрадене торік у судах розглядали 12 кримінальних справ. Однак усі фігуранти відбулися умовним покаранням.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *