ОСТАННІ НОВИНИ

Надійшло 46 заявок на енергоаудит в ОСББ

|

Енергоаудити в будинках ОСББ проводитимуть у лютому-березні, інформує прес-служба Львівської міської ради.

«Зараз ми маємо 46 заявок на проведення енергоаудитів. Експерти-аудитори працюватимуть у Львові протягом лютого, за потреби, у березні, адже провести процедуру енергоаудиту потрібно у холодну пору року», – повідомила Галина Когут, керівник ресурсного центру ОСББ.

Проектом було передбачено співфінансування 100 енергоаудитів. Перші 25 заявок отримують 90% дофінансування з боку МФК, наступні 25 – 75%, ще для 50 ОСББ співфінансування складатиме 50%.

«Енергоаудитори за допомогою спеціального обладнання будуть визначати енергоефективність будинку та рекомендуватимуть заходи з енергозбереження мешканцям, які покращать конструкцію будинку, зберігатимуть енергію та зекономлять кошти мешканців», – додала Галина Когут.

Окрім того, у  ресурсному центрі ОСББ вже працюють фінансові та юридичні експерти Міжнародної  фінансової корпорації, які надають консультації керівникам об’єднань з поточних питань. В подальшому експерти допомагатимуть складати бізнес-плани щодо впровадження заходів з енергоефективності в будинках ОСББ, а також працюватимуть із банками для надання пільгових кредитів на ці заходи.

Нагадаємо, за різними оцінками, мешканці України використовують від 2 до 5 разів більше енергії для опалення своїх будинків, порівняно з мешканцями Західної Європи. Це надзвичайно важливо в зрізі постійного зростання цін на енергоносії. Тому вся ініціатива тут в руках власників помешкань, які організовують ОСББ та як справжні господарі дбають про свої оселі.

Керівникам  та мешканцям ОСББ, які мають бажання  провести енергоаудит у своєму будинку  із фінансовою допомогою МФК, просять  звертатись у відділ супроводу ОСББ ЛМР за номером телефону – 297-59-95.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *