ОСТАННІ НОВИНИ

Суд постановив доставити Тимошенко на допит до Києва

|

Печерський районний суд Києва переніс допит свідка у справі про вбивство Євгена Щербаня за участю Юлії Тимошенко на середу, 13 лютого.

Як передають «Коментарі» з посиланням на «Інтерфакс-Україна», слідчий суддя Печерського райсуду Києва Оксана Царевич перенесла проведення слідчих дій у справі про вбивство депутата Євгена Щербаня на прохання підозрюваної екс-прем’єра України Юлії Тимошенко на 13 лютого і зобов’язала забезпечити доставку Тимошенко на судове засідання до Апеляційного суду Києва.

Таке рішення суддя оголосила в четвер після розгляду відповідних клопотань Тимошенко про перенесення засідання.

На початку судового засідання слідчий суддя Царевич оголосила два клопотання Тимошенко, що надійшли в суд. У першому екс-прем’єр просила перенести проведення слідчих дій в режимі відеоконференції на 2-3 тижні, щоб знати предмет розгляду справи і відповідним чином підготуватися.

Другий документ, що надійшов від Тимошенко, – протест проти проведення допиту свідків у справі Щербаня, в якому вона братиме участь дистанційно. Тобто Тимошенко висловила бажання безпосередньої участі в допиті свідків.

Висловлюючи свою позицію з приводу заявлених клопотань Тимошенко, прокурори поклалися на розсуд суду, а захист екс-прем’єра наполягав на тому, що судове розслідування у дистанційному режимі не може проводитися, якщо підозрюваний проти.

Я вимагаю від суду не порушувати КПК і не проводити сьогодні розслідування у режимі відеоконференції», – сказав Власенко.

Царевич винесла рішення задовольнити їх частково і оголосила перерву до 14.00 13 лютого.

У рішенні суду також відзначається необхідність забезпечення доставки в залу суду екс-прем’єра, ці функції покладені на пенітенціарну службу.

Як повідомляли «Коментарі», сьогодні о 14.00 мав відбутися допит свідка, в якому мала брати участь екс-прем’єр Юлія Тимошенко. Допит мав проходити в режимі відеоконференції. Однак, Тимошенко відмовилася брати участь у сьогоднішньому судовому засіданні, посилаючись на те, що не встигає підготуватися, і попросила перенести допит на 2-3 тижні.

Фото: прес-служба БЮТ 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *