ОСТАННІ НОВИНИ

Сьогодні в Україні відбудеться прем’єра вітчизняного фільму “Звичайна справа”

|

Державне агентство України з питань кіно та ІнсайтМедіа продюсерський центр  розпочинають сезон українських кінопрем’єр. Відкриє його фільм режисера Валентина Васяновича “Звичайна справа” – стрічка, знята у кращих традиціях європейської комедії. Про це повідомляє ІнсайтМедіа продюсерський центр.

Фільм, що заслужив схвальні відгуки кінокритиків і був показаний на престижних кінофрумах світу, уже з 7-го лютого його можна буде побачити в кінотеатрах Києва, Львова, Луцька, Одеси, Харкова, Дніпропетровська, Херсона, Івано-Франківська, Тернополя, Золочева і Трускавця.

Варто згадати, що стрічка змагалась в міжнародному конкурсі Одеського кінофестивалю, і була високо оцінена Міжнародною федерацією кіноклубів (FICC). Приз “Дон Кіхот”  режисерові Валентину Васяновичу особисто вручив Абдус Селім, президент Бангладешської федерації кіноклубів. А журі міжнародного конкурсу відзначило фільм як “крок у розвитку українського кіно”.

“Звичайна справа”, за словами дистрибюторів стрічки (ІнсайтМедіа продюсерський центр) – це лише початок. Адже, у 2013 році в український прокат вийде щонайменше 3 нових фільми.

Серед них – різдвяна історія «Креденс» режисера Валентина Васяновича та сімейний пригодницький фільм “Іван Сила” режисера та актора Віктора Андрієнка.

Таким чином, всього за один рік на українські екрани вийде стільки ж стрічок, як за попередні 10 років. Один з продюсерів та дистрибютор фільму “Звичайна справа” Володимир Філіппов сподівається, що українське глядацьке кіно розвиватиметься і надалі, а фільм “Звичайна справа” стане першим кроком до цього. 

Фільм “Звичайна справа”  та інші стрічки, що вийдуть у прокат цього року, були створені за фінансової підтримки Державного агентства України з питань кіно. За словами голови Держкіно Катерини Копилової, саме шляхом активної підтримки сучасної української кінематографії Агентством сьогодні реалізується державна політика, спрямована на відновлення національного кіномистецтва та створення конкурентоспроможної кіноіндустрії.

Фільм “Звичайна  справа” вийде у прокат на 38-ми копіях, серед них 13 кінокопій і 25 DCP (Digital Cinema Package). А вже наступного дня після Прем’єри стрічка вирушить на кіноринк міжнародного кінофестивалю в Берліні. Друк усіх копій і презентація в рамках кіноринку Берлінале теж профінансовані Державним агентством України з питань кіно.

У Львові, з 7 лютого, фільм можна побачити в мережі “Кінопалац” та кінотеатрі “Планета  Кіно” IMAX (с.Сокільники, вул. Стрийская, 30 торгово-разважальний центр «King Cross Leopolis»).

Зустріч з творчою групою у Львові відбудеться в неділю, 10 лютого, о 14.00 (в приміщенні кінотеатру “Планета Кіно”).

Синопсис фільму

Головного героя, спадкового лікаря Толіка, виганяють з роботи за бійку з пацієнтами. Герой вважає цю подію гарним знаком, щоб почати нове життя. Нарешті збудеться його мрія стати “вільним” поетом, а якщо пощастить – навіть відомим, адже вірші він пише, і правда, непогані. Дуже приємно, що в цей момент поруч опиниться старий друг Славко, який знає все: в чому сенс життя, як заробити грошей, як стати щасливим. Він втягує героя в ряд абсурдних ситуацій, в яких Толік втрачає майже все, що мав. Ймовірно, саме драматичні ситуації з родиною та пригоди зі Славком стануть поштовхом до написання дійсно гарних віршів, які потім увійдуть до збірки.

У фільмі використано оригінальні вірші актора Тараса Денисенка

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *