ОСТАННІ НОВИНИ

Костюк увійшов до координаційного комітету з підготовки та проведення Євробаскету-2015

|

Президент України Віктор Янукович 6 лютого 2013року підписав указ № 71/2013 «Про Координаційний комітет з підготовки та проведення в Україні фінального турніру чемпіонату Європи 2015 року з баскетболу». Про це повідомляє прес-служба ЛОДА.

Головою комітету призначено Прем’єр-міністра України Миколу Азарова.

До складу комітету увійшли члени  Кабінету Міністрів, працівники Адміністрації  Президента, голови облдержадміністрацій Київської, Донецької, Одеської, Львівської, Харківської, Дніпропетровської областей, мери Києва, Донецька, Одеси, Львова, Харкова, Дніпропетровська.

Також до складу увійшли президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка, голова Комітету Верховної Ради України з питань транспорту і зв’язку Борис Колесніков, радник віце-прем’єр-міністра України Маркіян Лубківський, голова Державної служби молоді та спорту Равіль Сафіуллін, президент Федерації баскетболу України Олександр Волков та ін.

Довідка

39-й Чемпіонат Європи з баскетболу проходитиме в шести містах України в 2015 році. Для проведення першого етапу чемпіонату містам-претендентам необхідно мати арени, що мінімально мають мати 6 000 місць, другого – 10 000, для фіналу – 15 000 місць. На момент оголошення країни-господаря чемпіонату тільки в двох містах були арени, які придатні для першого етапу Євробаскету-2015: Київський палац спорту (6 113 місць) і палац спорту “Метеор” (6 500 місць) у Дніпропетровську.

Станом на грудень 2012 року в списку міст кандидатів на проведення турніру фігурували Дніпропетровськ, Донецьк, Київ, Львів, Одеса, Харків та Івано-Франківськ. Планується, що до чемпіонату Європи з баскетболу буде побудовано шість нових арен у Львові, Одесі, Дніпропетровську та Харкові по 6000 місць; в Донецьку – на 8-10 тисяч глядачів, а в Києві – на 16 тисяч уболівальників.

За попередніми оцінками, підготовка до Євробаскету-2009-2015 обійдеться Україні в 300 млн. євро.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *