ОСТАННІ НОВИНИ

«Доступне житло» від Президента стало тимчасово недоступним

|

Програма Президента «Доступне житло» вже другий місяць не працює. Причина – банки не видають кредити під купівлю дешевих квартир, більшу частину відсотків за якими (13% з 16% річних терміном до 15 років) компенсує держава, хоча в держбюджеті на цей рік на компенсацію відсотків закладено 300 млн грн, пишуть Коментарі з посиланням н а газету «Сегодня».

Як розповіли в прес-службі «Ощадбанку», (один із трьох державних банків. Ще «Укрексімбанк» та «Укргазбанк». – ред.), який підтримує програму «Доступне житло», вона поки автоматично призупинена, бо розрахунок норм житлоплощі, на яку видається кредит (від40 кв. мна 1-2 особи до76 кв. мна трьох і більше), діяв лише до 1 січня 2013 року. Тобто зараз незрозуміло, будуть ці норми переглянуті чи залишаться колишніми, для цього потрібна нова постанова Кабміну. Але в кожному разі поки немає юридичних підстав укладати договори з клієнтами, хоча пропозиції будкомпаній є, і охочих теж достатньо. Так, минулого року, за даними Мінрегіону, укладено близько 3000 договорів.

У Мінрегіоні також повідомили, що поки кредитування немає, але стверджують: постанову уряду про норми пільгового кредитування на 2013 рік (за даними джерела видання в міністерстві, вони залишаться колишніми – ред.) ними підготовлено і передано у Кабмін ще в грудні. Очікується, що документ затвердять на одному з найближчих засідань. Цю інформацію підтвердили і в прес-службі уряду, але терміни розгляду питання не назвали.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *