ОСТАННІ НОВИНИ

1,5 тисячі мешканців гуртожитків ЛАЗу стали заручниками узаконеного кріпосного ладу – Васюник

|

Від Генеральної прокуратури України вимагають перевірити факти порушень мораторію на відчуження колишніх гуртожитків Львівського автобусного заводу посадовими особами ТзОВ «Львівавтокомплектація».  Про це йдеться в запиті народного депутата України Ігоря Васюника на ім’я Генпрокурора Віктора Пшонки, інформує прес-служба нардепа.

Зокрема, мешканці гуртожитків колишнього Львівського автобусного заводу по вул. Науковій,16, вул. В.Великого,16 та по вул. Кульпарківській, 139 вже п’ятий рік борються за право на власне житло і бояться, що новий власник гуртожитків може їх просто перепродати разом з помешканнями.

Після корпоратизації Державного підприємства «Львівський автобусний завод» і за вісім днів до відкриття справи про банкрутство ЛАЗу ці приміщення передали Товариству з обмеженою відповідальністю «Будтрансгаз», який своєю чергою вніс гуртожитки в статутний капітал ТзОВ «Львівавтокомплектація».

Господарський суд Львівської області визнав право власності на гуртожитки за державою. Проте в результаті судових рішень Львівського апеляційного господарського суду та Вищого господарського суду України право власності на гуртожитки залишили за ТзОВ «Львівавтокомплектація».

«Склалась надзвичайно кричуща ситуація. По-перше, гуртожитки, які будувались за державні кошти, всупереч чинному законодавству України, передають в статутні капітали приватних акціонерних товариств. І що найгірше – суди в Україні продовжують визнавати законність приватизації гуртожитків.

По-друге, і найголовніше, мешканці гуртожитків опинились заручниками незаконних судових рішень, махінацій нових власників збанкрутілих державних підприємств. На сьогодні мешканців гуртожитків по Науковій, В.Великого та Кульпарківській, а це майже 1,5 тисячі львів’ян, можуть в прямому розумінні слова – перепродати. Це називається не інакше як узаконений кріпосницький лад. Керівництво «Львівавтокомплектації» попри мораторій вже уклало більше десяти протиправних угод на відчуження приміщень гуртожитків», – говорить І. Васюник.

За його словами, є явні грубі порушення законодавства України та прав мешканців гуртожитків колишнього Львівського автобусного заводу посадовими особами  ТзОВ «Львівавтокомплектація». 

Відтак, народний депутат надіслав запит до Генерального прокурора України з вимогою перевірити факти порушень мораторію на відчуження гуртожитків або їх частин посадовими особами ТзОВ «Львівавтокомплектація» та за наявності підстав розпочати кримінальне провадження стосовно цих посадових осіб.        

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *