ОСТАННІ НОВИНИ

На Землю летить гігантський метеорит

|

Астероїд розміром з футбольне поле найближчим часом підлетить до Землі на рекордно близьку відстань, повідомляє Space.Com.

Небесне тіло з великою ймовірністю потрапить в поле зору штучних супутників нашої планети. За словами астрономів, зближення відбудеться 15 лютого. Про його наслідки поки говорити рано.

Астероїд під назвою 2012 DA14 пролетить на відстані27 680 кілометріввід Землі. За космічними мірками, це не просто близько, а рекордно близько. Так, Місяці, наприклад, подібне “досягнення” ніколи не вдавалося.

За словами астрономів НАСА, з 1990-х років, коли за небом стали спостерігати постійно, вони не пам`ятають, щоб який-небудь космічний об`єкт наближався до Землі на порівнянне відстань. Астероїд 2012 DA14 був виявлений в минулому році командної вчених-аматорів з обсерваторії Ла-Сагра в Іспанії.

Американські дослідники заявляють, що вірогідність зіткнення астероїда з нашою планетою вкрай мала. Більш того, об`єкту 2012 DA14, швидше за все, не вдасться зачепити і штучні супутники Землі. У будь-якому випадку, ніяких екстрених заходів щодо метеорита фахівці вживати не планують.

УНН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *