ОСТАННІ НОВИНИ

За місяць у Львові зловили шістьох кишенькових злодіїв

|

Попри щоденну роботу працівників міліції, спрямовану, зокрема, на виявлення і затримання кишенькових крадіїв, неуважність громадян та недбале ставлення до особистих речей даються взнаки. Про це повідомляє ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області.

Громадянам слід пам’ятати, що їдучи у громадському транспорті, перебуваючи на ринках чи у місцях масового скупчення людей, будь-якої миті можна залишитися без мобільних телефонів, гаманців та інших цінних речей. Адже кишенькові злодії, які щоденно працюють над вдосконаленням своєї діяльності, крадуть зазвичай непомітно і, відповідно, люди подекуди виявляють зникнення своїх речей, коли крадія вже немає поруч.

Варто також наголосити, що пік кишенькових крадіжок припадає на 7.00-10.00 години, а також на 16.00-20.00 години, тобто, коли люди добираються на роботу, або їдуть додому. Крім того, громадянам потрібно знати, що кишенькові злодії – це не тільки молоді особи підозрілої зовнішності. До категорії кишенькових відносяться люди будь-якого віку. Вони можуть бути одягнуті як у спортивний одяг, так і у цілком пристойний діловий костюм. Зазвичай, ця категорія злочинців «працює» групами: один злочинець викрав та передав викрадене «колезі», а той – ще одному, який одразу «розчиняється» серед маси людей. 

За словами начальника оперативно-пошукового сектору відділу карного розшуку Львівського міського управління капітан міліції Андрія Гребінки, працівники міліції затримують так званих кишенькових крадіїв «за гарячими слідами». Натомість, якщо від моменту скоєння такого злочину минуло більше часу, тоді вже вийти на слід зловмисників значно важче. Щоправда, якщо було викрадено мобільний телефон, то розкрити таку крадіжку цілком реально.

Андрій Гребінка зауважив, що з усієї кількості крадіжок, скоєних у Львові від початку 2013 року, близько 17% припадає на так звані кишенькові крадіжки. За вказаний період у Львові проти шістьох осіб за скоєння кишенькових крадіжок розпочато кримінальне провадження за ознаками ч. 1 та ч. 2 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка).

За 2012 рік працівники міліції Львова виявили 123 такі крадіжки, до кримінальної відповідальності притягнуто 75 осіб. Варто зазначити, що торік за скоєння «кишенькових» крадіжок деякі особи потрапляли у поле зору правоохоронців по кілька разів. Зокрема, серію таких крадіжок скоїв у 2012 році 35-річний місцевий житель. Охоронці правопорядку аж чотири рази затримували чоловіка на «гарячому» та притягували його до відповідальності.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *