У Садового «малюють» грандіозні прогнози на 2013 рік

|

У Львові спрогнозували розвиток міста на 2013 рік. Прогноз охопив економіку, господарську та гуманітарну сферу. Загалом було проведено понад п’ятдесят інтерв’ю з впливовими та добре обізнаними у сфері своєї діяльності людьми, які працюють над тим, аби змінювати Львів та робити його кращим. Про це інформує прес-служба Львівської міськради.

«Цей прогноз – це спроба зробити загальний зріз того, що очікує наше місто у 2013 році. Ми прийшли до висновку, що живе спілкування з людьми, які є фахівцями в тій чи іншій галузі і мають досить вагомий влип на ту чи іншу індустрію, можуть більше нам розказати про розвиток цієї галузі в майбутньому. Ми робимо цей прогноз максимально публічним з тим, щоб кожен міг скористатись цією вагомою експертною думкою. Цей продукт сьогодні зібрав багато цінних думок експертів, мешканці можуть використовувати цю інформацію для себе і для покращення їхнього життя», – зазначив Олександр Кобзарев, в.о. голови правління Інституту міста.

«Інтерв’ю проводилось в трьох окремих сферах – це економіка, міська господарка та гуманітарна сфера. Всього працівниками програми аналізу та дослідження Інституту міста було взято 55 інтерв’ю», – розповіла Інга Козлова, аналітик програми аналізу та дослідження Інституту міста.

У прогнозі використано статистичні показники та результати соціологічних досліджень. Там можна знайти інформацію про кількість населення, яка буде у Львові, тривалість життя, міграційні настрої, народжуваність та смертність.

«Львів’яни дуже оптимістично дивляться на 2013 рік. Третина з них очікують, що Львів інтенсивно розвиватиметься. Більша частина вважає, що ситуація суттєво не зміниться, залишиться на тому ж рівні. І лише 12% опитаних вважає, що ситуація суттєво погіршиться», – розповіла Мар’яна Малачівська, керівник програми аналізу та дослідження Інституту міста.

Основні тенденції розвитку Львова у 2013 році на думку опитаних експертів:

– кількість туристів збільшиться на 13-15%, в основному за рахунок внутрішнього туризму;

– у 2013 році вдасться залучити як мінімум 1-2 великі компанії, які відкриють свої представництва у Львові;

– буде створено 500 нових робочих місць у сфері ІТ, спостерігатиметься зростання галузі від 20 до 40%;

– винесення культурних заходів за межі центру міста;

– реконструкція Першого українського театру для дітей та юнацтва, духовного театру «Воскресіння» та Шевченківського гаю;

– реалізація проектів з телемедицини та електронної історії хвороби;

– створення центру кардіології та кардіохірургії для немовлят;

– продовження ремонтів доріг: вул. Чупринки, Ст. Бандери, Б. Хмельницького, Замарстинівська, Промислова, Городоцька (від церкви Анни до Куліша), вул. Стуса тощо;

– закриття центральної частини міста, розширення пішохідної зони.

Повна версія прогнозу за посиланням: http://commondatastorage.googleapis.com/forecastlviv2013/Forecast_2013.pdf.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *