ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові планують збудувати екуменічний комплекс ім. Івана Павла ІІ

|

У Львівській міській раді відбулось громадське обговорення проекту місця розташування екуменічного комплексу імені Івана Павла ІІ управління Львівської Архідієцезії Римо-католицької церкви на вул. М. Пимоненка –  Хлібній. Про це повідомляє інформаційний портал депутатів Львівської міської ради.

Під час представлення проекту зазначалось, що мета екуменічного комплексу – просвітницька діяльність. У ньому проводитимуться різноманітні тренінги, лекції, виступи. На них приїжджатимуть люди з інших областей України, а також з-за кордону. Площа земельної ділянки, яку пропонують під будівництво екуменічного комплексу імені Івана Павла ІІ – 0,450 га.

Учасники обговорення поцікавились, чому для зведення цього комплексу обрано ділянку, яка знаходиться далеко від центру міста, фактично на пустирі, куди не їздить громадський транспорт, на що представники Римо-католицької церкви зазначили: виходять з того, що є. Вони зауважили, що були б не проти, якби їм надали ділянку, до прикладу, на вулиці Личаківській чи в районі Високого замку, однак довелось обрати найкращий варіант з того, що їм запропонували в ЛМР.

Присутній на обговоренні депутат Львівської міської ради від ВО «Свобода» Юрій Наумко зазначив: «Я не бачу проблеми у тому, що комплекс розташовуватиметься далеко від центру, адже центр – не гумовий. На мою думку зведення на вул. М. Пимоненка – Хлібній екуменічного комплексу якраз і допоможе окультурити це місце».

Натомість депутат Львівської міської ради від ВО «Свобода» Василь Горон зауважив: «Місце розташування цього екуменічного комплексу було б доцільно, але необхідно  врахувати і думку мешканців з прилеглих територій, провести опитування».

Учасники обговорення зійшлись на тому, що загалом такий комплекс потрібен, однак проблема в тому, що не було представлено візуалізації проекту, не розроблено навіть схематичного плану цього комплексу. Наразі є лише територія і наміри. А варто було б представити якісь попередні напрацювання.

Проект місця розташування екуменічного комплексу імені Івана Павла ІІ управління Львівської Архідієцезії Римо-католицької церкви на вул. М. Пимоненка – вул. Хлібній загалом схвалили з вивченням позиції мешканців та розробленням детальнішої концепції проекту.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *