ОСТАННІ НОВИНИ

Якби не гроші заробітчан – була б катастрофа, вважає Бермес

|

Президент Асоціації роботодавців Львівщини Зеновій Бермес переконує, що одна з головних проблем губернатора Костюка в тому, що він не зумів заставити місцеві органи влади створювати робочі місця. Це не тільки не сприяло заявленому курсу на повернення заробітчан, але й їхні гроші не запрацювали для розвитку

«Гроші заробітчан можна було б скерувати на розвиток регіону, створення бізнесу. А так, в основному вони йшли на закупівлю товарів. Хоча завдяки їм прості люди змогли вижити й не померти з голоду. Якби не гроші заробітчан – була б катастрофа, – зазначив в коментарі «Погляду» Зеновій Бермес. – На превеликий жаль, в нас досі не відлагоджено системи створення сприятливого клімату як для людей, які мають гроші для відкриття власної справи, так і для приходу іноземних інвесторів. А для повернення заробітчан, що найголовніше потрібно? Робочі місця. Однак місцева влада, яка би мала цьому сприяти, сьогодні і є найбільшою перешкодою».
За словами Зеновія Бермеса, 80% власних доходів місцевих бюджетів – податок з доходів фізичних осіб. «Є природна мотивація створювати робочі місця, щоб люди працювали і в бюджеті були гроші, – зазначив він. – Однак, місцева влада паразитує на бажанні отримувати гроші зверху. Міській владі, для прикладу, треба, щоб дядя згори дав гроші і вирішив їхні питання. А, щоб самим заробити – то ніяк. В нас і далі таке споживацьке ставлення до ситуації. Кризи ніхто не хоче відчувати і чекає грошей згори. А потрібно вже забути, що хтось дасть, бо криза дійшла до таких верхів, що там думають над тим, як самим вижити, а не щось віддати. Найпершою проблемою Костюка, який не зумів заставити місцеві органи самоврядування змінити ставлення до створення робочих місць».
Нагадаємо, на підсумковому брифінгу за 2012 рік голова Львівської ОДА Михайло Костюк повідомив, що жоден зі 100 проектів Львівської ОДА, спрямованих на повернення львівських заробітчан з-за кордону, у 2012 році не спрацював. «Це одне із тих болючих питань, на яке дуже складно відповісти», – зазначив губернатор.

 

Новий погляд

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *