ОСТАННІ НОВИНИ

Прикордонники потребують 116 млн на обладнання для біометричних паспортів

|

Державна прикордонна служба оцінює вартість закупівлі обладнання для перевірки біометричних паспортів в 116,062 млн. гривень. Про це повідомив перший заступник голови Держприкордонслужби Павло Шишолін, передають «Українські новини».

«Для закупівлі обладнання для перевірки (зчитування) даних з паспортів, спеціального програмного забезпечення необхідно близько 116 062 тис. гривень», – зазначив він.

Процедури закупівлі необхідного обладнання заплановані на 1 квартал 2013 року.

Виконувати заходи з облаштування кордону зчитувальними пристроями планується в 2 етапи: 1-й – в 2013 році, а 2-й – в 2014 році.

В рамках першого етапу на вдосконалення спеціального програмного забезпечення необхідно близько 480 тис. гривень, а на вдосконалення технічної складової – близько 68,74 млн. гривень. В рамках 2-го етапу на удосконалення технічної складової необхідно 46,84 млн. гривень.

Шишолін повідомив, що на заходи, пов´язані з закупівлею обладнання для перевірки паспортів, у державному бюджеті поточного року передбачено 13,5 млн. гривень.

Також в 2013 році планується залучення міжнародної технічної допомоги в обсязі 5 млн євро. Крім того, Держприкордонслужба планує провести аудит і переробку відомчої нормативної бази.

Як повідомляли «Коментарі», згідно до законопроекту «Про єдиний державний демографічний реєстр» з 1 січня 2013 року українцям надається право оформляти нові біометричні паспорти.

Тим не менше, закон про біометричні паспорти на практиці почне діяти не раніше квітня цього року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *