ОСТАННІ НОВИНИ

Радехівська райрада також не проголосувала за бюджет

|

Радехівська районна рада не підтримала проект бюджету району на 2013 рік, поданий райдержадміністрацією. Таке рішення  депутати ухвалили на своїй сесії 28 грудня 2012 року. Про це повідомляє прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода»

Як зазначили у своїх виступах депутати від ВО «Свобода»,  проект районного бюджету є наслідком ухвалення державного кошторису, в якому закладено уповільнення зростання заробітної плати бюджетників, в кілька разів знижено темпи зростання заробітної плати, частково призупинено фінансування гарантованих державою соціальних пільг, доведено обсяг державного боргу до розміру, що перевищує річний обсяг доходів державного бюджету.

У повідомленні вказано, що в запропонованому адміністрацією проекті районного бюджету бракує 12 мільйонів на захищені статті видатків – 7 мільйонів на зарплати працівникам бюджетних установ та 5 мільйонів на енергоносії.

«У катастрофічному стані опинилися саме районні бюджети, обсяг доходів яких зменшується, а обсяг делегованих державою повноважень зростає. Не забезпечивши районні бюджети розрахунковими обсягами доходів, які хоча б на мінімальному рівні забезпечували виплату заробітної плати бюджетникам, уряд фактично пішов війною на місцеве самоврядування. Більше того, місцевим бюджетам Львівської області, які на 75-80 відсотків є залежними від трансфертів з державного бюджету, у 2013 році уряд Азарова зменшив обсяг додаткових дотацій у чотири рази», – йдеться в заяві фракції ВО «Свобода».

Депутати висловили вимогу до голови районної державної адміністрації негайно забезпечити захист реальних показників районного бюджету в Міністерстві фінансів України та сформувати за узгодженням з міністерством і обласною державною адміністрацією проект районного бюджету, показники якого у повному обсязі забезпечують потребу в асигнуваннях на заробітну плату та інші видатки.

Нагадаємо, що раніше не проголосували за бюджет Жовківська та Бродівська районні ради.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *