Перш ніж йти на велику новорічну гулянку, варто з`їсти кілька паростків спаржі. Так робити радять південнокорейські вчені, які дослідили вплив рослини на організм людини.
Як повідомляє The Daily Mail, науковці з Національного університету Чеджу встановили, що в спаржі, зокрема в її листках, є необхідні амінокислоти й мінерали, які запобігають токсикації людського організму. Преш ніж прийняти велику дозу алкоголю з нагоди Нового року, науковці радять з`їсти всього кілька пагонів спаржі, аби вберегтися від симптомів похмілля на наступний день.
Крім того в спаржі містяться ферменти, які прискорюють розпад алкоголю в організмі. “Дуже важливим аспектом є те, що ці ферменти захищають від загибелі клітини печінки. Однак це не значить, що можна напиватися до чортиків і закушувати спаржею”, – пояснив один із дослідників доктор Кім.