ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська митниця заперечує заяви депутата про побори «польських» легковиків

|

Львівська митниця оприлюднила інформацію, у якій заперечує заяву депутата Львівської обласної ради Святослав Шеремети про те, що наказом начальника митниці встановлено незаконні побори зі службових автомобілів з польською реєстрацією. Про це інформує прес-служба Львівської митниці.

«З приводу цього інформуємо, що пропуск таких транспортних засобів здійснюється відповідно до Митного кодексу України, Конвенції про тимчасове ввезення (м. Стамбул, 1990 р.), Конвенції про договір міжнародного дорожнього перевезення вантажів (м. Женева, 1956 р.), Конвенції про договір міжнародного автомобільного перевезення пасажирів та багажу (м. Женева 1973 р.) Наказу Львівської митниці, відповідно до якого водіїв автомобілів з польською реєстрацією, що зареєстровані на юридичну особу, теж зобов’язують перетинати кордон раз на п’ять днів, немає. У випадках порушень термінів перебування транспортних засобів, зареєстрованих на юридичну чи фізичну особу – нерезидента, митниця застосовує санкції, передбачені Митним кодексом України” – сказано у повідомленні.

Також митниця інформує, що заходи щодо фотографування транспортних засобів здійснювались у жовтні-листопаді цього року. Вони проводились з метою запобігання спробам незаконного ввезення товарів і дали позитивний результат. Завдяки таким заходам упродовж цього періоду в зоні діяльності Львівської митниці не зафіксовано жодного факту правопорушень, вчинених після завершення митних формальностей. На сьогодні такі заходи не проводяться.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *