ОСТАННІ НОВИНИ

Охоронці побили пасажирів трамваю – депутат

|

Працівники приватної охоронної компанії «Секюріті», що вже впродовж двох місяців відповідно до рішення виконавчого комітету ЛМР проводять контроль на наявність проїзних квитків у львівському електротранспорті, вчора на очах у пасажирів трамваю №2 завдали тілесних ушкоджень неповнолітнім студентам. Про це  повідомила свідок інциденту, депутат Львівської міськради від Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Ірина Шалаковська, інформує .

Як розповіла свободівка, вчора увечері на трамвайній зупинці «Медінститут», що на вул. Личаківській, вона стала свідком інциденту, коли двоє працівників охоронної фірми завдали тілесних ушкоджень двом студентам.

«Я стала свідком нечуваного випадку, коли з трамваю №2, що на зупинці «Медінститут», вибігли два хлопці, яких наздоганяли працівники охоронної фірми «Секюріті». На моїх очах охоронець «правопорядку» наніс кілька ударів одному з хлопців, як виявилося пізніше, неповнолітньому студенту, який, до речі, мав при собі закомпостований квиток та студентський, що засвідчує його особу», – розповіла Ірина Шалаковська.

«Після того, як я почала вимагати пояснень, один з контролерів у грубій формі відповів мені російською мовою. Ба більше, від нього несло алкоголем, і окрім нього та його партнера у трамваї проводили контроль ще 6 їхніх колег. Вони пояснили, що відбувається рейд, і показали документи на здійснення рейду з 13:00 до 19:00. Проте цей документ засвідчував, що в рейді задіяно 3 особи, і тому не зрозумілою є присутність ще п`ятьох додаткових «секюріті». – розповіла депутат міськради.

За її словами, студенти розповіли, що вони мали квитки на проїзд, проте почали тікати від контролерів через те, що злякалися їх зовнішнього вигляду та аномально великої кількості. В нас виникає запитання до виконавчого комітету ЛМР щодо роботи цієї структури, і на якій підставі, і чому саме з цією структурою було підписано угоду про співпрацю.

“До нас вже не вперше надходять скарги на роботу цих «контролерів», тому просимо у команди Садового пояснити, чи надавали вони цим людям повноваження відноситися по-хамськи до пасажирів, застосовувати до людей та дітей фізичну силу? Можливо, саме такими методами чиновники вирішили збільшити надходження до бюджету комунального підприємства? Та, попри все, вимагаємо провести службове розслідування щодо контролера Матвієнка Валентина Едуардовича, який завдав тілесних ушкоджень студенту, на предмет подальшої роботи цієї особи та адекватності його дій», – зазначила Ірина Шалаковська.

Окрім цього, депутат звернулася із заявою у Личаківський райвідділ міліції з вимогою вжити заходів щодо реагування на цю кричущу ситуацію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *