ОСТАННІ НОВИНИ

Для працівників МВС готують довідник, як взаємодіяти зі ЗМІ

|

Напрацювання Асоціації медіа-юристів, а також кращий міжнародний досвід зі взаємодії правоохоронців та ЗМІ стануть основою для розробки спеціальної довідникової брошури для працівників МВС. Про це під час засідання Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів, що діє у рамках «Відкритої розмови», повідомив заступник начальника Управління зв`язків з громадськістю МВС України Сергій Бурлаков.

«Брошура для працівників міліції розробляється з урахуванням усіх побажань від медіа-юристів, які вони нам надали, презентуючи Інструкції із взаємодії правоохоронних органів зі ЗМІ. Вона матиме зручний кишеньковий вигляд та міститиме посилання на основні права та обов`язки як журналістів, так і працівників міліції», – сказав пан Бурлаков.

Довідник також обов`язкового міститиме витяги зі ст. 171 Кримінального кодексу України.

«Ми також врахували поради міжнародних експертів, зокрема, використали досвід Франції та напрацювання спільного проекту «Відкритої розмови», МВС та Координатора проектів ОБСЄ в Україні, який тривав протягом року», – додав С.Бурлаков.

«Телекритика»
Фото: PHL

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *