ОСТАННІ НОВИНИ

Українці витрачають на книги майже у 40 разів менше за німців

|

Президент Української асоціації видавців і розповсюджувачів книг Олександр Афонін під час прес-конференції у Києві навів статистичні дані щодо витрат громадян на книги в тій чи іншій країні, які показали, що українці витрачають на книги в десятки разів менше за інші цивілізовані країни, передає кореспондент УНН.

“У європейців статистика друку є не головним. Головним є статистика споживання книги. Тобто скільки книжок на середньостатистичного громадянина тієї чи іншої держави купується протягом року”, – сказав О. Афонін.

Для того, щоб стало зрозуміло, який рівень споживання книги в Україні, президент Української асоціації видавців і розповсюджувачів книг навів середньостатистичні данні щодо витрат громадян на книги в тій чи іншій країні.

“Середньостатистичний німець купує книжок протягом року на 119 євро. У маленькій п`ятимільйонній Фінляндії, яка вважається сьогодні першою країною по освіченості за рейтингами ЮНЕСКО, громадянин в середньому купляє книжок на 105 євро. У Південній Кореї, яка вважається одним з лідерів у технологічному та науковому розвитку, – в межах 95 євро. Я вже не кажу про Польщу, де середньостатистичний громадянин купує книжок на 32 євро. А середньостатистичний українець в рік купує книжок на 2,9 євро”, – наголосив він.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *